Herkesin yanıtını merak ettiği “Erdoğan’dan sonra AK Parti’nin lideri kim olacak ?” sorusuna vatandaşın verdiği cevaplar çok şaşırttı.

Artıbir Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmada katılımcılara sorulan sorulardan ikisinin sonuçları yayınlandu. Buna göre İstanbul’da Kanal İstanbul yapılmasını isteyenlerin oranı % 42, istemeyenlerin oranı ise % 54 olduğu görüldü. Bu sorudan daha çok merak edilen bir diğer soru ise Erdoğan’dan sonra ne olacağına ilişkindi. Ankete katılanların % 63,2 gibi büyük bir çoğunluğu konuyla ilgili fikrinin olmadığını söyledi.

Süleyman Soylu Öne Çıktı

Ankette fikir beyan eden % 36,8’lik bölümün ise % 13’ü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret etti. Binali Yıldırım % 5,7’de kalırken, % 5,6’lık kesim ise Recep Tayyip Erdoğan’ın her şartta AK Parti Genel Başkanlığı görevine devam etmesi gerektiğini savundu.

Erdoğan’dan Sonra AK Parti Kapansın Diyenlerin Oranı % 4,5

Ankette Erdoğan’dan sonra AK Parti’nin kapanması gerektiğine ilişkin şıkkı tercih edenlerin sayısı ise % 4,5 oldu. Ankette diğer adaylardan Devlet Bahçeli % 3,4, Numan Kurtulmuş % 0,9, Bülent Arınç ise % 0,3 oy aldı.

Editör: TE Bilişim