Huawei Mate 60 5G destekli bir telefon olacak. Cihazın ilk görüntüleri bugün internete sızdı. İşte detaylar!

Huawei'nin Mate 60 serisini bu sonbaharda piyasaya sürmesi bekleniyor ve şimdi Çin sosyal medya platformu Weibo'da dolaşan bir dizi uygulamalı görüntü sayesinde Mate 60'a ilk kez bakıyoruz. Yeni çekimler, Mate 60'ı üst yarısında buzlu cam ve metal bir alt kısım gibi görünen çift tonlu bir sırt ile gösteriyor. Daha önce sızdırılan dairesel kamera adası, üç kamera kesikliğiyle hala mevcut.

İşte sızdırılan görsel!

Daha önceki söylentiler, Mate 60'ın 1220p çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip bir OLED ekran getireceğini öne sürüyor. Daha ilginç olanı, Huawei Mate 60 5G’nin öne bakan çift kameraları ve 3D ToF sensörlerini barındıran hap şeklindeki bir kesikle piyasaya sürüleceği bildiriliyor.

Harmony OS 4'teki yeni Canlı Pencere özelliğini tanıtmanın iyi bir yolu olabilecek Apple'ın Dynamic Island'ına benzer bazı yeni yazılım uygulamaları da görebiliriz. Huawei'nin SMIC ve Mate 60 serisinin yanı sıra kendi 5G yonga seti üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Yeni geliştirilen 5G işlemcileri kullanan ilk cihazlar olabilir.

ABD’nin ambargosuna karşın, Huawei’nin bu hamlesi çok iddialı. Huawei Mate 60 5G çok tutulan ancak fiyat etiketi yüksek bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkabilir.