İncir yaprağının faydaları saymakla bitmez. Peki, incir yaprağı çayı nasıl yapılır, nelere iyi gelir, başka ne şekillerde kullanılabilir?

İNCİR YAPRAĞININ FAYDALARI

Ficus ağacında yetişen incir, dut ailesinin besleyici ve tatlı bir üyesidir. Hafif meyveler bütün olarak yenebilir ve genellikle kuru halde yenir. Ancak çiğ, pişmiş, fırınlanmış ve ızgara olarak da yenebilir. İncirin faydaları kadar incir yaprağının faydaları da bilinmelidir.

İncir yaprağı tüketmek vücut için birçok sağlıklı fayda sağlayabilir. Bu faydalar arasında anti-diyabetik özellikleri en çok tanınanlar arasındadır. İncir yaprağı faydaları gereğince diyabet hastaları için şifa deposudur. İncir yaprağından yapılan çaylar diyabet hastaları tarafından rahatlıkla tüketilebilir.

İncir yapraklarının diyabet önleyici özelliklerinin yanı sıra vücudun trigliserit seviyelerini düşürdüğü de gösterilmiştir. Trigliserit, vücuttaki yağın depolanma şeklidir. Uygun sağlık ve vücut fonksiyonu için belirli bir trigliserit kaynağı gerekli olsa da, çok fazlası obezite ve kalp hastalığı riskini büyük ölçüde artırır. Bununla birlikte, düzenli incir yaprağı tüketimi trigliserit seviyelerini kademeli olarak düşürdüğü için sağlık risklerini azaltmaya yardımcı olabilir.

İncir yaprağının bilinen en büyük 8 faydası!

1.Kandaki glukoz seviyelerini düzenler.

2.Kalp hastalıkları riskini önler.

3.Kolesterolü düşürür.

4.Kanserle savaşır.

5.Kemikleri güçlendirir.

6.Kırışıklıkları önler.

7.Genital siğilleri temizler.

8.Saçkıran tedavisinde kullanılır.

İNCİR YAPRAĞININ KULLANIMI

İncir yaprağı çayı, kardiyovasküler problemler ve kanser veya yüksek tansiyonu olan kişiler için faydalı olabilir. İncir yaprağı çayı yapmak için incir yapraklarını suda en az 15 dakika kaynatın. Kaynar su, rafine edilmemiş şeker ve üç adet incir yaprağı yeterli olacaktır. Bronşit ve öksürüğe de bire birdir. Tansiyonu düşürür. Ülseri olanlar günde iki adet incir yaprağını çiğneyebilir. İncir yaprakları yenilebilir olmasına rağmen çok az tarifte kullanılır. Pirinç, sebzeler, sarma ve balık gibi tariflerde incir yaprağı da kullanılabilir.

Editör: Didem Bektaş