Iphone telefon markası dünyada milyonlarca kişi tarafından tercih edilen bir markadır. Peki her gün kullandığınız telefonların hiç bilmediğiniz gizli özellikleri olduğunu biliyor musunuz? İşte Iphone telefonların bilinmeyen 10 özelliği.

Telefonu Kapatmak

Telefonu kapatmak için fiziksel bir tuşa basmaktan daha başka yollar var. Iphone getirdiği güncelleme ile birlikte telefonu kapayabilmek için bir gizli tuş fonksiyonu getirdi. Bu tuş sayesinde telefonunuzun fiziksel tuşuna basmadan da telefonu kapayabilirsiniz. İşlemi gerçekleştirmek oldukça basit. Telefonunuzun “ayarlar” bölümüne geldikten sonra “genel” kısmına giriyorsunuz. Listenin en altında “Sistemi Kapat” seçeneğini görebilirsiniz.

Apple-iPhone-14-iPhone-14-Plus-hero-220907-geo_Full-Bleed-Image.jpg.large

Telefonunun Sesini Yükseltmek

Telefonunuzun sesini yükseltmek için sadece birkaç adım uygulamanız yeterli. Öncelikle telefonunuzdan “ayarlar” menüsüne girin. Listeden “müzik” öğesini seçin ve EQ yani dengeleme özelliğine tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda “Geç Vakit Ayarı” seçeneğini işaretleyin. Artık telefonunuzu öncekinden daha yüksek ses performansı ile kullanabilirsiniz.

Klavyeyi Trackpad Olarak Kullanmak

Iphone klavyeleri aynı zamanda Trackpad olarak kullanılabilir. Böylece imleci hareket ettirmek için ekrana dokunmaz ve daha fonksiyonel hale getirebilirsiniz.

Hesap Makinesi Silme Fonksiyonu

Iphone hesap makinelerinde silme fonksiyonu için ekranda herhangi bir tuş bulunmaz. Ancak işleme sil baştan başlamak yerine bir adım geriye gitmenizi sağlayan gizli bir silme fonksiyonu bulunmaktadır. Bu fonksiyona işlem yaptığınız rakamların olduğu kısımda parmağınızı hızlı bir şekilde sağa veya sola doğru olmak üzere kaydırarak ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf gizlemek

Fotoğraflarınızı gizlemek için Iphone üzerinde gizil bir fonksiyon bulunmakta. Bunu yapmak çok kolay! Gizlemek istediğiniz fotoğrafları seçip paylaş seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan seçenekler arasından gizle butonuna tıklayın. Resimlere erişmek için albümleri kullanabilirsiniz ancak anılar ve koleksiyonlar klasörlerinde resimleriniz görünmez.

iphone_switch__eul0j4j1qioi_og

 

Yatma Zamanı Uygulaması

Saat uygulamasında listenin en alt kısmında bulunan yatma zamanı ile uyku saatlerinizi düzenleyebilirsiniz. Öncelikle kaç saat uyumak istediğinizi belirtmelisiniz.

Iphone’umu Bul Özelliği

Telefonunuzu kaybettiğinizde bu özellik ile kolayca bulabilirsiniz. Özelliği aktif etmek için telefonunuzun ayarlar bölümünü kullanabilirsiniz.

Bildirimlerde Kamera Flaşı Özelliği

Bildirimler için kamera flaşı özelliğini aktif ederek bildirimlerden görsel olarak haberdar olabilirsiniz. Telefonunuzdan Ayarlar> genel> erişilebilirlik >uyarılar için led flaş ayarını aç diyerek aktif olarak kullanabilirsiniz.

Siri

Siri, herkes tarafından bilinen bir asistandır. Ancak Siri’ye takma adları kullanmayı öğreterek onu çok daha fonksiyonel hale getirebilirsiniz. Nasıl mı? Kişilere özel kartvizitler oluşturarak Siri’ye takma isimleri öğretebilirsiniz.

 Kamerayı Büyüteç Olarak Kullanmak

Kamerayı büyüteç olarak kullanmak için Ayarlar- genel- erişilebilirlik- büyüteç seçebilirsiniz.