İş eldiveni çalışma ortamlarında çok çeşitli nedenler için kullanılmaktadır. Öncelikle zorlu çalışma koşullarında iş güvenliği için bu eldivenlere ihtiyaç vardır. Bunun yanında hijyen gibi özel nedenler de eldivenleri iş hayatında zorunlu bir ihtiyaç haline getirmektedir. İş eldivenlerinin en önemli özelliği belirli bir alanda görev yapan kişilerin çalışma koşullarını iyileştirmesidir.

Aynı zamanda iş kaynaklı sağlık problemlerinden korunmada da etkilidir. Bu özellikleri sayesinde iş eldivenleri her türlü çalışma ortamında çok tercih edilen ürünler haline gelir. Aynı zamanda iş süreçlerinde eller zarar görmez ve rahat hareket edilebilir.  İş güvenliği ürünleri arasında bulunan iş eldivenleri ince işleri yapmada da avantajlar sağlar. Bu sayede zorlu beceriler çok daha sorunsuz olarak yapılabilir. Doğru iş eldiveni seçilirse çalışma ortamları daha güvenli hale gelir.

İş Eldiveni Çeşitleri Nelerdir?

En çok tercih edilen iş eldiveni çeşitleri arasında nitril eldivenler bulunuyor. Bu ürünler farklı amaç ve kullanım alanlarına sahiptir. İş kollarına göre farklı malzemelerden üretilen iş eldivenlerini satın alabilirsiniz.

Muayene eldiveni olarak bilinen ürünler lateks ürünler olarak bilinir ve doğal kauçuk malzemeden üretilirler. Doğal kauçuk alerjik reaksiyon oluşturuyorsa nitril muayene eldivenleri de tercih edilebilir. Bu eldivenler kimyasal madde bulunan ortamda görev yapan kişiler için güvenlidir. Laboratuvarda, alkol bazlı ürün tesislerinde ve inşaatlarda iş eldivenleri personellerin güvenliği için gerekli bir ürün olmaktadır.

Bu eldivenler sayesinde hem eller koruma altında olur hem de zararlı maddelerle temas etmez. Bu nedenle özellikle hassas sektörde görev yapan işletmeler eldiven konusunda zorunlu tutarlar. Bu eldivenler arasından kullanım amacına göre doğru ürün seçilmelidir. En temel görevleri ise iş güvenliğini sağlama ve konforlu bir çalışma deneyimi yaşatma olur.

İş Eldivenleri Nerelerde Kullanılır?

İş eldiveni çeşitleri her türlü çalışma alanında personellerin daha verimli görev yapmasını sağlar. Özellikle yüksek sıcaklıkların bulunduğu çalışma ortamlarında ellerin sıcaktan korunması için iş eldivenlerine başvurulur.

Bunun yanında çalışma ortamında ellere zarar verecek maddeler varsa iş eldiveni çeşitleri kullanılır.  Bu eldivenler ellerin hava almasını sağlar. Bu sayede eller her zaman sağlıklı kalır ve cilt problemleri de görülmez. Gerekli kalınlık ve kalite noktaları düşünülerek üretilen eldivenlerin kullanım amacı farklı olur.  Kullanım amacına göre bazı malzemelerden üretilen, yeterli kalınlıkta ve özelliklerde bir iş eldiveni satın alınmalıdır. Bu sayede söz konusu ürünler kullanım amacına uygun şekilde görevini yerine getirebilir.

İş Eldiveni Seçimi Nasıl Olmalıdır?

İş eldivenlerinin görevini sorunsuz yerine getirmesi için doğru ürünün seçilmesi gerekir. Öncelikle tüm iş eldivenlerinin iş güvenliği ürünleri arasında olması sebebiyle belirli bir kalitede olması gerekir. Bu ürünler uzun yıllar boyunca sorunsuz olarak kullanılabilmelidir. Bu nedenle seçim yaparken ürünün kalitesine dikkat etmeniz gerekir.

Aynı zamanda cilt sağlığı ve çalışma deneyiminin hızlı ve konforlu olması için rahatlığına da bakmak gerekir. Özellikle iş eldivenlerinin terletmeyen özellikte üretilmesi gerekir. Uzun süre boyunca iş eldiveni ile çalışacak kişiler için terletmeme özelliği çok önemlidir.  Çünkü uzun süre eldivenler elden çıkarılmazsa zamanla eller terleyebilir.

Çalışma koşulları zorlu veya kış aylarında dışarıda olursa iş eldivenlerinin dayanıklı olması gerekiyor.  Bu nedenle kış aylarında sorunsuz kullanılabilmesi ve çalışma verimini arttırması adına soğuktan koruyacak şekilde tasarlanması lazımdır. Son olarak ellerin rahat olması için hava aldıran modeller tercih edilmelidir. Doğru ürünler tercih edilirse uzun yıllar boyunca çalışma ortamlarında konforlu, sorunsuz ve güvenilir şekilde kullanılabilirler.