Vatandaşlar uzun bir süredir yağışların gelmemesiyle baraj doluluk oranının çok düşük seviyelerde kalması sebebiyle su kıtlığı yaşanacak diye tedirgindi. Yapılan son açıklamalar İstanbul halkının içine su serpti. Peki, son yağmurlar İstanbul baraj doluluk oranlarını nasıl etkiledi? İşte son durum!

28 Eylül'de yüzde 22.41 olan baraj doluluk oranı 2 Ekim Pazartesi günü itibariyle yüzde 23.31 seviyesine yükseldi. İSKİ raporları umut verdi. İstanbul’da Perşembe gününden itibaren etkili olan yağışlar barajların doluluk oranlarına da olumlu yansıdı. Öte yandan susuzluk sorunu ve su kıtlığı ihtimali İstanbulluları halen tedirgin ediyor.

Kaldı ki, Istanbul'daki dört barajın doluluk oranı yüzde 10'un altında. Hava sıcaklıkları azalıp buharlaşma artınca ve yağışlar da geç geldiği için durum bu.

İstanbul’da doluluk oranı en yüksek baraj, yüzde 53.07'lik oranla Ömerli Barajı oldu. İstanbul baraj doluluk oranı sıralaması şu şekilde:

Yüzde 53.07 ile Ömerli Barajı

Yüzde 37.05 ile Darlık Barajı

Yüzde 19 doluluk oranı ile Istırancalar

Yüzde 17.17 ile Alibeyköy Barajı

Yüzde 15.81 ile Elmalı Barajı

Yüzde 11.29 ile Terkos Barajı

Yüzde 9.24 ile Sazlıdere

Yüzde 5.21 ile Kazandere

Yüzde 4.51 ile Büyükçekmece Barajı

Trabzon mora büründü: Mavi yıldız çiçekleri yaylaları şenlendirdi Trabzon mora büründü: Mavi yıldız çiçekleri yaylaları şenlendirdi

Yüzde 3.11 ile Pabuçdere Barajı

Editör: Didem Bektaş