CHP'de Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye karşı duruşu sonrası, siyasetçilerden farklı değerlendirmeler geliyor. İşte, Yavuz Aydın'ın yorumu...

CHP Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal, seçim mitinginde DEM Parti ile asla yan yana gelmeyeceğini, belediye başkanı seçilirse DEM’lilerin burada asla olmayacaklarını söylemiş ve CHP cephesinde büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Abdulkadir Uraloğlu Vakfıkebir'deki seçim bürosunun açılışında konuştu Abdulkadir Uraloğlu Vakfıkebir'deki seçim bürosunun açılışında konuştu

Köksal’a ilk tepki CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. CHP’li isimler Burcu Köksal’ın DEM Parti hakkındaki açıklamalarını kınadı. CHP Başkanı, Köksal’a bu rejimi beğenmiyorsa kendisine yeni bir iş veya parti bakmasını söylemişti.

Yerel seçim için son düzlüğe girdik. CHP ile DEM Parti arasındaki işbirliği pek çok kesimi ayağa kaldırdı. İYİ Parti ise bir süre önce CHP ile anlaşma yapmaktan vazgeçerek yoluna yalnız devam etme kararı almıştı.

Bu durum, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'a soruldu. Aydın'ın yanıtı ise, “Bu CHP’nin iç meselesidir. Ben yorum yapmak istemiyorum.” yanıtını vererek partisinin CHP ile neden ilişiğini kestiğine dair bir göndermede bulunmadı. Ancak suskunluğu ve sözleri her şeyi anlatıyordu.

Editör: Didem Bektaş