Kamu personelinin maaşları canlı TV izle için önemlidir. Memurların maaşları hesaplanırken birçok ödenek de dahil edilir.

En Düşük Kamu Personeli Maaşı

Memur maaş hesaplama çalışanın kendisinin ve ailesinin temel giderlerini karşılamak üzere veriliyor. Devlet kurumlarının tamamında en düşük maaşla çalışan personel sayısı çoğunluktadır. Memur maaşı ortalama olarak alınan ücretlerin genel miktarını gösterir. Kamuda ki çalışanın meslek grubunu, çalışma süresi ve aile yardım gibi ödeneklerin hesaplanmasıyla oluşturulur.

Devlet hiçbir çalışanına en düşük maaştan daha düşük ödeme yapamaz. Kamuya atanan yeni bir memur en düşük miktardan maaşını almaya başlar. Bu yüzden personel sağlık çalışanları dair her grup için ayrı düşük maaş belirleniyor.

En Düşük Memur Maaşı

En düşük kamu personeli maaşı 2022 yılı içerisinde 6 bin 429 lira olarak belirlenmiştir. 2021 yılında en düşük maaş 4 bin 881 lira olarak veriliyordu. Ocak ayında ise yükseltilerek bu seviyeye çıkarılmıştır.

Kamuda hizmet eden çalışanlar Ocak ve temmuz ayı olmak üzere iki kez zam alır. Temmuz ayında ki maaş artış oranı %7 olarak belirleniyor. Eğer enflasyon onu bu miktarı aşar ise ayrıca enflasyon oranına göre de personele ek ödemeler yapılır.

Yılda iki kez zam verilirken yıllara göre memurların alacakları maaş belirlidir. Enflasyon oranına göre zamda devlet tarafından çalışanlarına ödenir.

En yüksek memur maaşı ise 27 bin liradır. 2021 yılında en yüksek maaş 20 bin 104 lira olarak veriliyordu. Üst ödemeler için sınır yoktur ve ek ödemeler ile maaşlarda yükselti oranı değişir.

En düşük öğretmen maaşı 6 bin 354 liradır. Yıl sonuna kadar yapılan zamlarla birlikte maaşın 8 bin civarında olması bekleniyor. Müezzin maaşı 5 bin 773 TL, avukat maaşı 10 bin 934 TL’dir. Mühendis maaşı en az 11 bin lira teknisyen maaşı ise 11 bin 440 TL’dir.

Maaşlar kademelere göre artış gösterir. Örnek vermek gerekir ise tecrübe oranı arttıkça maaşa 500 TL ile 1000 TL arasında fark yansıtılır. Ek gösterge sonrası maaşlarda iyileşme bekleniyor.

Editör: TE Bilişim