Kapı kolları gün içerisinde en çok temas ettiğimiz nesnelerin başında gelmektedir. Birçok model seçeneği olan kapı kolları kullanım amacına ve dekorasyonlarımıza uyumuna göre tercih edilir. Seçim yaparken kullanım amacı dediğimizde sadece işlevsel olarak değil aynı zamanda hijyen noktasında da dikkat ederiz. Sürekli temas halinde olduğumuz bu kapı aksesuarının kolay temizlenebilir olması önem taşır.

Kapı Kulpları, ev dekorasyonumuzda önemsiz bir detay olarak görülse bile tasarımı tamamlayan ince dokunuşlardandır. Evimizde yansıtmak istediğimiz dekorasyon havasını son dokunuş ile kapı kollarımıza yansıtarak bir bütünlük sağlayabiliriz. Gelin kapı kollarını daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

Modern Kapı Kolu Modelleri

Kapı kolları Aynalı Kapı Kolları ve Rozetli Kapı Kolları olarak ikiye ayrılır.

Kapı Kolu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Marka ve ürünün malzemesi en önemli unsurladır. Marka güvenilirliği garanti sunulan ürünlerde oldukça önemlidir. Mevcuttaki ürünler yerine bir ürün olacaksanız ve kapılarınız boyanmıyorsa aynalı kapı kolu yerine aynalı, rozetli kapı kolu yerine rozetli tercih etmelisiniz aksi durumda eski vida yerleri görünecek çirkin bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Kapı Kolu Malzemesinin Önemi Nedir?

Alüminyum, Zamak, Zamak-Alüminyum, Paslanmaz Çelik ve Pirinç olarak 5 çeşit kapı kolu üretimi yapılmaktadır. Her hammaddenin kendine göre ayrı özellikleri bulunmaktadır. Pirinç, zamak ve paslanmaz çelik ürünler sıcak ve neme karşı ekstra dayanıklıdır.

Kapı Kolu Temizliği Nasıl Olur?

Kapı kolu çeşitleri arap sabununa batırılmış bir bezle silinir daha sonrada da sirkeli su ile silinir. Sirke hem kapı kolunu daha parlak gösterir hem de pas tutmasını engeller. Bu işlemler hijyenik açısından bizleri korurken aynı zamanda kapı kollarımızı daha uzun süre kullanmamızı da sağlar.

Kapı Kolları Nasıl Takılır?

Aynalı kapı kollarını montajı için İlk başta kolu yerleştiriyorsunuz bunun için anahtarından yardım alabilirsiniz. Anahtarı kilit deliğine yerleştirip ilk başta üsteki deliklerden birini vidalıyoruz. Sonra alttaki vidalardan birini vidalayıp sabitliyoruz. Kapı kollarının birbirini tutması için aradaki demir parçada monte edilir.

Daha sonra diğerlerini de vidalıyoruz ve arkadaki kolu da aynı şekilde monte ediyoruz. Rozetli kapı kolları montajı için ilk başta kol vidalanır. Sonra kolun rozeti takılır daha sonra anahtar yerindeki rozet vidalanır. Aradaki demir takılır ve arkasındaki kapı kolu da aynı şekilde monte edilir.

Kapı Kolu Fiyatları

Kapı kolu fiyatları marka ve kalitesine göre 40TL-2000TL aralığında fiyatlar değişkenlik gösterebilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Kapı Kolu Boyanır Mı?

Son zamanlarda kapı kolu – kulp gibi ürünler sıkça boyansa da elde ettiğiniz renk kısa süre sonra bozulacaktır ve eski halini aratır duruma gelecektir. Bu tarz ürünlerin kaplama ve boya işlemleri profesyonel makinelerle yapılmaktadır. Bizim önerimiz istediğiniz renkte yeni ürünler tercih etmenizdir.

Sonuç

Sektörün öncü markalarından biri olan Hafele kapı kollarına Karadeniz dağıtıcı iş ortağı Ahenk Mobilya Aksesuarlarından ulaşabilirsiniz.

Editör: Kadir FIRAT