Palamut bu yıl geç çıksa da bir geldi, pir geldi. Karadeniz illerinde bir anda bollaşan palamut herkesin yüzünü güldürdü. Trabzon Hali'nde palamut kilosu…

Balık çeşitliliği şu sıralar Karadeniz Bölgesi'ndeki illerimizde yoğun olarak yaşanıyor. Balıkçıların oltasına ve ağlarına bu sezon palamut biraz geç takıldı. Trabzon Balık Hali'nde palamut da zengin balık çeşitliliğine dahil oldu. Bollaşan palamutun kilosu da merak ediliyor...

Büyük balıkçı teknelerini pas geçen palamut bu sefer kıyı balıkçılarının oltasına takıldı. Trabzon ve diğer illerde de şu sıralar tezgahlarda Hamsi, mezgit, istavrit, barbun, çinekop gibi en çok rağbet gören balık türleri mevcut.

Havalar soğuyunca Karadeniz'in yerli hamsisi de daha fazla çıkacak. Şu sıralar fiyatlar makul, esnafın da vatandaşın da yüzü gülüyor. Trabzon açıklarında avlanan palamut kıyı kesimlerde bulundu. İstavrit ve hamsi fiyatı düşerken, henüz yeni çıkan diğer balıkların fiyatı şimdilik pahalı.

SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşları İçin Yeni Formüller Belirlendi! SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşları İçin Yeni Formüller Belirlendi!

Trabzon'da ve Karadeniz illerinde ortalama bir adet palamut fiyatı 150 TL, hamsinin kilosu ise 75 TL.

Editör: Didem Bektaş