Kemik suyu yapımı nasıldır? Kemik suyunun faydaları nelerdir? İşte, kemik suyuna çorba içmeniz için 6 neden!

Kemik suyu son zamanlarda özellikle sağlık bilincine sahip kişiler arasında çok popüler hale geldi. Bunun nedeni, birçok sağlık yararına sahip olduğuna inanılmasıdır. Kemik suyunun kendisi hakkında sınırlı araştırma olmasına rağmen, onu içmenin çok faydalı olabileceğini gösteren pek çok kanıt vardır.

Kemik Suyu Yapımı: Kemik Suyuna Çorba Nasıl Yapılır?

Kemik suyu, hayvanların kemiklerinin ve bağ dokularının kaynatılmasıyla yapılır.

Bu oldukça besleyici stok genellikle çorbalarda ve soslarda kullanılır. Son zamanlarda sağlık içeceği olarak da popülerlik kazanmıştır. Sığır, dana, hindi, kuzu, tavuk veya balık gibi hemen hemen her hayvanın kemiklerini kullanarak kemik suyu yapabilirsiniz. Ayak, toynak, gaga, taşlık veya yüzgeç gibi kemik iliği ve bağ dokuları da kullanılabilir.

Gerçekten ihtiyacınız olan tek şey büyük bir tencere, su, sirke ve kemikler.

Malzemeler

  • 4 litre su
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1-2 kg kemik
  • Tuz karabiber

Yapılışı

Tüm malzemeleri büyük bir tencereye koyup kısık ateşte kaynatın. Ne kadar uzun süre pişirilirse tadı o kadar iyi ve besleyici olur.

Et suyunu soğumaya bırakın. Büyük bir kaba süzün ve posayı atın.

Kemik Suyunun Faydaları: 6 Büyük Faydası

1. Birçok önemli vitamin ve mineral içerir

Genel olarak kemik suyu çok besleyicidir. Hayvan kemikleri kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve diğer eser mineraller açısından zengindir. Balık kemikleri ayrıca sağlıklı tiroid fonksiyonu ve metabolizması için gerekli olan iyot içerir. İlik, A vitamini, K2 vitamini, çinko, demir, bor, manganez ve selenyum gibi minerallerin yanı sıra omega-3 ve omega-6 yağ asitleri sağlar. Tüm bu hayvan parçaları, pişirildiğinde jelatine dönüşen ve birkaç önemli amino asit veren protein kolajeni de içerir.

2. Sindirim sistemine fayda sağlayabilir

Bilim adamları, genel sağlığınızın büyük ölçüde bağırsak yolunuzun sağlığına bağlı olduğunu keşfettiler. Kemik suyunun sindirimi kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda diğer gıdaların sindirimine de yardımcı olabilir. Jelatin ayrıca sindirim sisteminizdeki suya bağlanabilir, bu da yiyeceklerin bağırsaklarınızda daha kolay hareket etmesine yardımcı olur.

3. İltihapla Savaşmaya Yardımcı Olabilir

Glisin ve arginin dahil olmak üzere kemik suyunda bulunan amino asitlerin güçlü anti-inflamatuar etkileri vardır. Kemik suyunun faydaları kronik iltihaplanmayı önlemesi sonucu hastalıkları da önlemesi ile öne çıkar.

4. Eklem sağlığını korur

Kolajen, kemiklerde, tendonlarda ve bağlarda bulunan ana proteindir. Pişirme işlemi sırasında, kemiklerden ve bağ dokusundan gelen kolajen, jelatin adı verilen başka bir proteine ​​parçalanır. Jelatin, eklem sağlığını destekleyen önemli amino asitler içerir.

5. Kilo verdirir

Kemik suyunun kalorisi genellikle çok düşüktür, ancak yine de açlığı giderebilir. Araştırmalar, düzenli olarak çorba yemenin tokluk hissini artırabildiğini ve vücut ağırlığının ve göbek yağının azalmasıyla ilişkili olabileceğini bulmuştur. Dahası, kemik suyu, iştah kontrolünü iyileştirmeye, kilo kaybını artırmaya ve yağsız kas kütlesini korumaya yardımcı olabilecek protein bakımından yüksektir.

6. Uyku ve beyin fonksiyonlarını iyileştirebilir

Kemik suyunda bulunan amino asit glisin rahatlamanıza yardımcı olabilir. Birden fazla çalışma, glisinin uykuyu desteklemeye yardımcı olduğunu bulmuştur.

Editör: Didem Bektaş