Her yönüyle kısır skorun gölgesinde kalan kurumsal bir oyun anlayışıyla kazanılmış muhteşem bir deplasman galibiyetini görmemek olmaz..

Anlaşıldığı üzere artık kolay maç yok..

Maçın öncelikli favorisi olan konuk Trabzonspor, ileriye dönük puan kazanımlarına bir yenisini daha ekledi.

Çünkü, öyle değerli bir galibiyet aldı ki, zorlu Galatasaray maçı sonrası, bir kaza skoruna uğramadan, zirve inadını sürdüren Trabzonspor’u bu anlamda ayrıca tebrik ediyorum..

Şu an ki puansal konumu öyle değerli ki, ileriye dönük plan ve stratejilerinin en az hasarla devam etmesi, bu galibiyet yada yenilmemezlik alışkanlığının temelleşmesinden geçiyor..

 Bir başka deyişle Trabzonspor, artık belli bir oyun kalıbı olma yolunda münferit adımlar atar hale geldi.

Oyun tarz ve sistemini beğeniriz yada beğenmeyiz, lakin Abdullah Avcı, Trabzonspor’a bir oyun kimliği verdi.

Bazen savunmada daha iyi ama çokça da hücum hattında, hiç olmadığı kadar üretken bir oyun yapısına büründü..

Bu dediklerimin bir çoğunu Kasımpaşa müsabakasında görmüyor olmamak, bu düşünceyi asla pasifize etmemeli.

Keza, rakip kalecinin kurtardıkları gollük pozisyonları düşünelim.

Bu arada, çokça topu rakibe bırakan Trabzonspor’un, bu gibi skor açısından oyuna göre fakir kalması, Trabzonspor’un her türlü oyunun içinden kopmadığı gerçeğini asla yadsıyamaz..

Son tahlilde, ilk beş haftada hiç bir rakibinden kopmayan, artık kurumsal bir futbol anlayış ve algısına sahip olan, ve en elzemide Trabzonspor kolay kolay yenilmez intibakını taraftarına hissettirmesi en büyük kazanım oldu diyebiliriz..

Bana göre, oyuna ortak olan, yeni hocasıyla  yeni bir hava yakalayan Kasımpaşa gibi ligimizin her yönden rahat bir ekibi karşısındaki oyunundan ziyadesiyle memnun kaldım, Trabzonspor’un..

Uğurcan’ başta olmak üzere emeği geçen tüm futbolcu kardeşlerimizi tebrik ederim..

Aslına bakarsanız her yönüyle tam bir ‘ keskin bıçak ‘sırtı bir maçta,  usta nişancı Bakasetas’ın o öldürücü tek fişeklik atışıyla, harika bir puanı hanesine yazdıran Trabzonspor, herhangi bir sürprize izin vermeden yoluna devam ediyor..

Zaten büyük yarışlarda nasıl yarıştığın kadar, nasıl sonuca vardığın elzemdir..

Öyle ki,;

Üzerine koymak, bazen takım bütünlüğünü esas alan kurumsal oyun ile bazen bireysel oyuncu performansıyla, bazen de oyun içinde oyun çeşitliliklerinin size kattıklarıyla alakalıdır..

 Hasan Akbaş

 Haberts.com