Keten tohumu yağı saça faydaları ile ünlüdür. Saç dökülmesine iyi gelen yağlar ve kepeği önleyen, saçları uzatan doğal ürünler arasında ilk sırada yer alır. 

Keten tohumu yağının saçları güçlendirdiğini biliyor muydunuz? Haydi öyleyse saç dökülmesi ve kepek sorununa elveda deyin…

KETEN TOHUMU YAĞI SAÇA FAYDALARI

Keten tohumu kilo kaybı için harika bir seçenektir. Diyetisyenler tarafından bir süredir tavsiye ediliyorlar. Ancak son zamanlarda keten tohumu yağının saç uzaması için de kanıtlanmış faydaları ortaya çıktı. Saç dökülmesi, uzama sorunları ve kepek gibi saçla ilgili problemlere dur demek için doğal çözümlerden biridir.

Keten tohumu yağı, keten bitkisinin olgunlaşmış ve kurutulmuş tohumlarından elde edilir. Yağ, doğal olarak renksiz veya sarımsı bir renk tonuna sahiptir. Geleneksel olarak presleme ile ekstrakte edilir.

İşte keten tohumu yağının saçlar için harika etkileri:

1. Saç dökülmesine veda edin

Keten tohumu yağı ile hasarlı veya kırılgan saçlara masaj yapmak oyunun kurallarını değiştirebilir. “Keten tohumu yağı, yeni saçların büyümesini destekleyen ve saç dökülmesini tedavi eden E vitamini içerir. Lignanlar gibi güçlü antioksidanlar, daha sağlıklı ve daha güçlü saçların yeniden büyümesine yardımcı olabilir. Bol miktarda protein ve selenyum içeren yağ, hacimli ve parlak buklelerin büyümesine yardımcı olur.

2. Kepek artık yok

Keten tohumu yağının saçlara harici olarak uygulanması, saç derisini içten dışa doğru besleyerek ve dökülmeyi önleyerek kepeği azaltır. Keten tohumu yağının anti-inflamatuar bileşenlerle dolu olduğunu ve bu nedenle zararlı bakterilere karşı koyma ve kepeği uzak tutma potansiyeline sahip olduğunu artık biliyorsunuz.

3. Saç büyümesi için iyi

Saçlarınız için keten tohumu yağı kullanmak, büyümelerini destekler ve daha kısa sürede daha uzun ve daha güçlü saçlara sahip olmanızı sağlar. Temel  bir omega-3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit açısından zengindir.

Keten tohumu sadece saç bakımı için değil, aynı zamanda kilo vermek ve cilt bakımı için de harikadır. Keten tohumu yağı, yaygın olarak egzama olarak adlandırılan bir cilt rahatsızlığı olan atopik dermatiti sakinleştirebilir. Ayrıca ince çizgilerin ve diğer yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltır. Keten tohumu yağı cildi aydınlatır. Güçlü antioksidanlara sahip olduğu için cildi güneş hasarından ve kirlilikten de korur.

● Keten tohumu yağı ışığa ve ısıya duyarlıdır, bu nedenle ışıktan korumak için opak veya koyu cam şişede bulunanı satın almak en iyisidir. Daima serin ve karanlık bir yerde saklayın.

● Salata soslarında da keten tohumu yağını kullanabilirsiniz.

● Kahvaltı menünüze eklemek için smoothie'nize veya içeceğinize ekleyebilirsiniz.

● Yemeklik yağ olarak keten tohumu yağı kullanmaktan kaçınmak en iyisidir.