Trabzonspor Divan Seçimleri öncesi kazan kaynamaya başladı. Trabzonspor Divan Kurulu’na önceki dönem aday olan Şükrü Kuleyin, yeniden aday olup olmayacağı konusunda sorularımızı yanıtladı. Tüzük değişiminde antidemokratik bir madde olduğunu bu nedenle aday olamadığını ifade eden Şükrü Kuleyin, “Demokratik haksızlığı dile getirmenizi beklerim. Çünkü bir önceki kongrede aday olan ben, şimdi aday dahi olamıyorum” dedi.

TRABZON MEDYASINI ELEŞTİRİYORUM

Şükrü Kuleyin, tüzükte ‘kurullarda görev alamayan aday olamaz’ maddesi olduğunu belirterek, “Tüzüğü değiştirdikleri için aday olamıyorum. 5 yıl bir kurulda görev yapamadığımız için aday olamıyoruz. Bu ayıp da bize yeter. Onlara değil bize yeter. Ben Trabzon medyasının da bu konuda eleştiriyorum.

Her konuda bir futbolcunun ayağındaki çobanı bile haber yapan Trabzon yerel medyası bana görte ülkede ulusal kadar etkili olan medyanın böyle bir tüzük garabetini dile getirmemesi gerçekten üzüntü verici.” şeklinde konuştu.

NE SOYLU NE ALBAYRAK NE AYDIN

“Evet her zaman dile getirdim. Tüzüğü yapıldığında tüzük tadilat kongresi yapıldığında başkan adayı bile olamıyorlardı.” diyen Kuleyin şunları aktardı; “Trabzonspor’a ne Koray Aydın, ne Berat Albayrak, ne Süleyman Soylu aday olabilir. Trabzonspor Başkan adayı olmaları için kurulda görev almaları maddesi vardı. Ben önerge verdim o maddeyi kaldırdım. Meğerse arkamdan onu o maddeyi divanda koydurmuşlar. kaldırmamışlar”

DİVANDA BENİ YANILTTILAR

41.Maddeydi yanılmıyorsam.  Trabzon medyasını şuna davet ediyorum tüzük kongresinde tüzük önergeleri tekrar gündeme getirmesini istiyorum. Yani ben orda anti demokratik maddelerini engellemeye çalışırken önerge verirken ne yazıkki divanda beni yanılttılar.

Dikkat edemedim.

DİVANDAN BU TÜZÜK GEÇTİ

“Trabzonspor’a başkan adayı olmak isteyenler kurullarda 5 yıllık görev alma şartı getiriyorlardı. Ben o gün engelledim. Bu anti demokratik bir durumdu. Ama divan kurulunda maalesef bu tüzük aynen geçti.”

KONGRE MAYISTA OLMALI ARALIKTA DEĞİL

“Mayıs ayında kongre yapalım istedim. Bana göre Aralık ayı kongreleri garabettir. Çünkü sezonun ortasında kongre yapıp yeni gelen yönetimin elini kolunu bağlıyoruz. Buna da gücüm yetmedi.” Ben önergeyi verince de o günki yönetimde yer alan 3-5 yönetici arkadaş önergelerin hepsine benimle imza koydular.

MAHKEMEYE VERSEM  NE DİYECEKLER?

“Mahkemeye gitmem gerekiyor. Mahkemeye gitmek ondan sonra da Trabzonspor’u mahkemeye verdi diye suçlayacaklar. Böyle bir çıkmaz durum var. Bende Trabzonspor camiasını önce tüzük kongresine davet ediyorum.”

BU BİR REZİLLİKTİR

“Trabzon’da küçük olsun benim olsun tadilatı yapıldı. Demokratik bir tüzük yapalım diye yola çıkanlar antidemokratik bir seçim yapıyorlar. Ben mahkemeye gidebilirim. Ama karar vermedim. Adam divan kurulu üyesi divan başkanlığına aday olamıyor. Bu rezilliktir.

Bunun üzerine gidin… “

Kaynak: Haberlobi

Editör: TE Bilişim