Farklı kazanılan MKE Ankaragücü maçı sonrası “ konsol futbolunda  “ diye bir ibareyi ilkin Abdullah hoca dile getirmişti..

Hoca, ‘ futbolda bazı şeyleri hemen konsolide edememekten “ ve bugün futbolu ‘  konsol oyunlarında, bilgisayar basında bile iyileştiremiyorsunuz “ diye bir girizgah yapmıştı, o maça binaen(!)..

Sahiden de ( yanılmıyorsam ) o günden sonra Trabzonspor üst üste iki beraberlik alarak , üstelik rakiplerininde teklediği bu periyotta,  ilk üç şansını kaybetti..

Hocanın tabiriyle, bu saatten sonra “ playstation “ da bile Trabzonspor’un futbolunu ancak bu kadar düzeltebiliriz demek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum(!)..

Eksik Yanın Aradığın Yanındır..

Üzülüyor tabi insan, dün Sivas  bugün Kayseri..

Daha bir kaç hafta öncesine kadar, özelikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ da vuku bulan kargaşalıkları da göz önüne alarak, Trabzonspor’un yukarıda en az iki takımın sıralamasını değiştireceğinden bahsedilirken, bugün lig dördüncülüğünün garantilenmesinin insanları mutsuz etmesi aslında bir Trabzonspor farkındalığıdır..

Şunu demek istiyorum; sezon başı performansında Mr.Newton bu takımın başındayken hangimiz Trabzonspor’un  bugünkü sıralamada olacağını hayal edebilirdik(?)

Şunu dediğinizi duyar gibiyim, “  bize ihtimaller ve keşkeler “ üzerinden  “ maval okuma ‘’ ...

Haklısınız, lakin bende haklıyım..

Futbol böyle bir şey işte..

Herkesin ortak sevgisi, fakat bir o kadarda herkesin üzerinde ortak bir noktada uzlaşamadığı belkide ‘ dünya üzererindeki ‘ tek temaşa sporu..

Son tahlilde..

Bugün galibiyet için her şeyi deneyen Trabzonspor, konsol oyununda harika bir kaleciye takıldı..

Genç Doğan ile ülke futbolu adına gururlanmakta futbolun Türkiye’deki beşiği Trabzonspor ahalisine yakışır diyorum..

Nasıl ki Başakşehir karşısında aslanlar gibi Trabzonspor kalesini koruyan  Kaan Moradaoğlu evladımızla gururlandıysak, bugünde Kayserispor’un çiçeği burnunda kalecisi Doğan Alemdar evladımızla da gururlanıp, futbolun birazda bu iklimimde buluşup kaynaşalım diye umuyorum..

Umarım ki uzun seneler, tıpkı Uğurcan Çakır abisi gibi Türk futbolunun ‘alemdarlığını ‘ yapmaya namzet olur Doğan Alemdar(!)..

Yarın Artık Bugündür;

Trabzonspor için en iyisi daima bir adım daha ötesidir..

Artık oynanan futbolu ve kimin neyi  nasıl oynadığından ziyade, gelecek sezon neyi kimlerle nasıl oynayacağına odaklanmak elzemdir..

Bugünden yarına yetişebilmek için isteyelim, düşünelim ve dileyelim..

Haberts.com

Hasan Akbaş