En büyük cilt sorunlarından biri olan akne nasıl önlenir? Kreatin takviyeleri akneye neden olur mu? Kreatin sivilce yapar mı?

Bazı takviyeler cilt bozukluklarına yol açabileceğinden, onları kullanmadan önce iyi bir araştırma yapılmalı, ciltte ufak bir test yapılmalı ve en önemlisi bir dermatoloğa danışılmalıdır. Kreatin takviyelerinin ankeye yol açma ihtimali var mı bakalım.

Takviyeler sağlığınızı iyileştirmenin harika bir yoludur. Uygun dozda alındığında ve doğru egzersizle birleştirildiğinde, şaşırtıcı etkiler sağlayabilir ve genel sağlığınızı iyileştirebilir. En çok tercih edilen takviye söz konusu olduğunda, kreatin açık ara kazanandır. Ancak asıl soru şu: Kreatin sivilce yapar mı, akneye sebep olur mu yoksa şiddetlendirir mi?

Kreatin ve Akne Arasındaki Bağlantı Nedir?

Kreatin, sporcular ve fitness meraklıları arasında kas gücünü ve dayanıklılığını artırmak için popüler bir doğal takviyedir. Hepsi bu değil! Hiçbir zararlı yan etkisi bildirilmemiş olmasına rağmen sivilceleri tetiklediği söylenmektedir. Ama bu doğru mu?

Kreatin, vücudumuzda bulunan doğal olarak bulunan bir kimyasal bileşiktir. Tipik olarak kaslarda bulunmasına rağmen, karaciğer, pankreas ve böbrekler tarafından üretilir.

Ayrıca kırmızı et ve deniz ürünleri gibi besinlerden de kreatin elde edebilirsiniz. Bununla birlikte, sporcular kondisyonlarını ve dayanıklılıklarını geliştirmek için sıklıkla sentetik kreatin takviyeleri kullanırlar.

Kreatin takviyesi sivilce ve akneye sebep olur mu? Akneyi kreatin takviyesi ile doğrudan ilişkilendiren hiçbir kanıt veya araştırma mevcut değildir. Bununla birlikte, kreatin vücudunuzu belirli şekillerde etkileyebilir ve altta yatan akne problemlerini dolaylı olarak etkileyebilir.

Daha önce belirtildiği gibi, kreatin ve akne sorunları arasında doğrudan bir bağlantı olduğuna dair bir kanıt yoktur. Bununla birlikte, ek, vücudumuzdaki belirli hormonların seviyelerini dalgalayabilir veya artırabilir. Kreatinin vücudumuzdaki testosteron seviyelerini doğrudan arttırdığı kanıtlanmamıştır.

Editör: Didem Bektaş