Trabzonspor ile Konyaspor, yarın Antalya’da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesinde ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Teknik direktörler Fatih Tekke ile İlhan Palut’un yanı sıra futbolcular Stefan Savic ve Adil Demirbağ da final öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Her iki takım cephesinde de ortak mesaj, centilmence ve futbolun konuşulduğu bir final oynanması yönünde oldu. Teknik heyetler ve oyuncular, sezonu kupayla tamamlamak istediklerini ifade etti.

FATİH TEKKE KUPA HEDEFİNİ AÇIKLADI

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, takım olarak kupayı çok istediklerini belirterek oyuncularının uzun süredir görülmeyen bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi.

Tekke, final maçına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

❝Yarın umarım kazasız, belasız, sakatlıksız, herkesin futbol konuştuğu ve hakem konuşmadığı bir maç olur. Biz bu kupayı çok istiyoruz. Oyuncularım bunu hak etti.❞

Konyaspor’un finale gelene kadar güçlü rakipleri elediğini hatırlatan Tekke, finalin kolay geçmeyeceğini ancak Trabzonspor’un kupaya büyük önem verdiğini dile getirdi.

Tecrübeli teknik adam, Trabzonspor’da başarının yalnızca kupalarla ölçülebileceğini belirterek sezon değerlendirmesini de final sonucuna bağladı.

TRABZONSPOR’DA TEK HEDEF KUPA

Fatih Tekke, bordo mavili takımın hedefinin yalnızca final oynamak olmadığını vurguladı.

Tekke, ❝Trabzonspor için üçüncülük ya da ikincilik başarı değildir. Ortada bir kupa var. Bu kupayı alırsak başardık diyebilirim. Alamazsak başaramadık diyeceğiz❞ dedi.

Kupayı kazanmanın kulübe zaman kazandıracağını belirten Tekke, oyuncularıyla gurur duyduğunu ve sezon boyunca büyük emek harcadıklarını söyledi.

Trabzonsporlu Stefan Savic de takımın finale yüksek motivasyonla hazırlandığını ifade etti. Savic, ❝Yarın tek hedefimiz kupayı kazanmak. En iyi mücadeleyi sahada göstereceğiz❞ değerlendirmesinde bulundu.

İLHAN PALUT’TAN SAYGI VE MÜCADELE VURGUSU

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ise finale çıkmanın önemli bir başarı olduğunu belirterek kupayı kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi.

Palut, Trabzonspor’un sezonun en başarılı ekiplerinden biri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

❝Hiçbir final maçı sadece savunmayla ya da sadece hücumla kazanılmaz. İnşallah güzel bir maç olur. Ne kadar rekabet olsa da üst düzey bir saygı devreye girecektir.❞

Konyaspor’un kupadaki performansına dikkat çeken Palut, takımın özgüven kazandığını ve oyuncuların mücadele gücünün arttığını ifade etti.

Başarılı teknik adam, futbolun kırılma anlarından oluştuğunu belirterek finalde konsantrasyonun belirleyici olacağını söyledi.

Başkan Ertuğrul Doğan'dan Onuachu Transferi Açıklaması
Başkan Ertuğrul Doğan'dan Onuachu Transferi Açıklaması
İçeriği Görüntüle

KONYASPOR CEPHESİ FİNALE İNANIYOR

Konyasporlu futbolcu Adil Demirbağ da takım olarak sezon başında kendi aralarında bir hedef koyduklarını belirtti.

Demirbağ, ❝Kendimize verdiğimiz sözü tutmak istiyoruz. Yarın kendi adıma iki kişilik oynayıp kupayı şehrimize kazandırmak istiyorum❞ ifadelerini kullandı.

Final öncesi yapılan açıklamalarda iki takımın da ortak noktası fair play ve mücadele oldu. Antalya’da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde iki ekip de sezonu kupayla tamamlamak için sahaya çıkacak.

Trabzonspor Ba2Ce0C3132C4Ad2805E2Ac0864Eba0ETrabzonspor B9095799D97F4863A45Bb0F5C88F477CTrabzonspor Ad2Ff6090F7C466C9Ef10Fc610Af43E4Trabzonspor 6200Aa51A2414Becb06A0C83361Ff858Trabzonspor 544A7089A4964397A76Abe0Ab84A424DTrabzonspor 4D9164Ed84704484Bcb003A3Bb7A6134