Leylak yağı faydaları harika çiçek kokularının çok ötesine geçer. Peki, leylak yağı nasıl kullanılır, nelere faydalıdır? İşte 6 büyük faydası!

Leylak yağı, leylak bitkisinin yapraklarından elde edilir. Asırlardır Asya kültüründe ateş düşürme, stresi azaltma ve sindirim sorunlarını giderme gibi alanlarda kullanılmıştır. Şifa dağıtan leylak yağının cilde, saçlara ve genel sağlığa pek çok katkısı vardır.

Leylak Yağı Faydaları

Leylak yağının kullanımı basittir. İşte, 6 ciddi faydası!

1.Vermifüj etkisine sahiptir

Leylak esansiyel yağı etkili bir vermifüjdür, bu da vücudunuzu bağırsak solucanlarından ve parazitlerden arındırmaya yardımcı olduğu anlamına gelir.

2.Mantar önleyicidir

Leylak yağı faydalarından biri de mantar enfeksiyonu riskini azaltmasıdır.

3.Sıkılaştırır

Leylak yağı nasıl kullanılır dediğimizde, diğer taşıyıcı yağlarla karıştırıp cildinize uygulayabilirsiniz. Böylece cilt sarkmalarını önler, yaşlılık çizgilerini ve kırışıklıkları bir tonik gibi azaltır.

4.Ateş düşürür

Leylak esansiyel yağı etkili bir ateş düşürücüdür.

5.Kaygıyı azaltır

Depresyon, anksiyete ve strese iyi gelen leylak yağını buhar veya oda kokusu şeklinde soluyabilirsiniz.

6.Cilt sorunlarını tedavi eder

Leylak yağı faydaları arasında cilt terapisi de yer alıyor. Antiseptik ve iltihap giderici özellikleri sebebiyle kızarıklık, yanık, kesik izi, yara ve tahrişi tedavi eder. Cildin parlamasını sağlar.  Aslında yağ, güneş yanığı için de doğal bir ilaçtır. Leylak esansiyel yağı, cildin parlak ve sağlıklı olmasını sağlar ve masaj yağı olarak tüm cilt tipleri için cilt bakımına dahil edilebilir.

Editör: Didem Bektaş