Limon suyunun zararları da en az yararları kadar önemsenmelidir. İşte, zayıflamak isteyenler tarafından tercih edilen limon suyunun 5 yan etkisi!

LİMON SUYU ZAYIFLATIR MI? LİMONLU SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Hanımlar, kilo vermek için çok fazla limonlu su içmek zararlı olabilir!

Her şeyin aşırı dozu sağlığa zararlıdır. Limon suyu zayıflatır mı sorusuna net bir yanıt verilemez. Sabahları aç karnına ılık limonlu su içerek kilo verme süreci hızlandırılabilir.

Bu popüler sabah içeceğinin sindirimi desteklediği, kilo verme yolculuğunu hızlandırdığı, cilde fayda sağladığı ve bağışıklığı güçlendirdiği söyleniyor. Ancak çok fazla limonlu su içmek bu tür faydalar sağlamayabilir. Aslında limon suyunu aşırı tüketirseniz pek çok yan etkisi vardır.

Evet limon, suya lezzet vermesinin yanı sıra protein, yağ, karbonhidratlar, potasyum gibi mineraller ve folat gibi temel besinlerle doludur. C vitamini, tüm vücut dokularının büyümesi, gelişmesi ve onarımı için gerekli olduğu için insanların limonlu su içmesinin başlıca nedenlerinden biridir. Ama ılımlılık anahtardır! Çok fazla limonlu su içmek çeşitli sorunlara neden olabilir.

LİMON SUYUNUN ZARARLARI: LİMON SUYUNUN 5 YAN ETKİSİ!

Limon suyunun yan etkileri arasında geçen bu 5 maddeyi öğrendiğinizde, çok şaşırabilirsiniz. Limon suyunun zararları arasında neler sayılabilir? İşte en büyük 5 yan etkisi!

1.Dişleri Çürütebilir

Limonlar oldukça asidik narenciye meyveleridir. Bir kişi limon suyunu sık ve fazla tüketirse, limonun asidik yapısından dolayı diş çürümesi ve diş eti sorunları yaşayabilir. Dişleri limona direkt maruz bırakmadan pipet ile limon suyu içilebilir ya da limon suyunun yanında bol su içilmeli ve dişler fırçalanmalıdır.

2.Migrene Sebep Olabilir

Narenciye genellikle migren ve baş ağrılarını tetikler. Bunun nedeni limonların genellikle baş ağrısına neden olan doğal bir monoamin olan tiramin üretmesi olabilir. Aşırı baş ağrısı yaşayan biriyseniz, limon suyu alımınızı azaltmanız önerilir.

3.Mide Problemlerine Yol Açabilir

Çok fazla narenciye tüketen kişilerde genellikle mide-bağırsak sorunları, mide ekşimesi, mide reflüsü, mide bulantısı ve kusma görülür. Bu nedenle, herhangi bir semptom yaşarsanız limonlu su içmeden önce bir doktora danışmalısınız. Gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) olan kişiler aşırı limon suyu alımından kaçınmalıdır.

4.Ağızda Yaraya Neden Olabilir

Ağız ülseri, ağızda gelişen ağrılı lezyon ve yaralar asitli gıdaların tüketimiyle ilişkilidir.

5.Limon Kabuğu Mikroplara Davetiye Çıkarır

Restoranlar genellikle limonlu içeceklere limon dilimleri koyar. Bununla birlikte, çeşitli araştırmalar limonların tehlikeli hastalıklara neden olabilecek mikroorganizmalar içerdiğini kanıtlamaktadır. Riskleri azaltmak için limon kabuğu eklemek yerine içeceğinize limon sıkmanız önerilir.

Editör: Didem Bektaş