Yasemin Minguzzi TBMM’de Siyasi Partileri Ziyaret Etti
İstanbul Kadıköy’de 14 yaşındaki oğlu Mattia Ahmet Minguzzi’yi bıçaklı saldırıda kaybeden anne Yasemin Akıncılar Minguzzi, adalet arayışını sürdürüyor. Anne Minguzzi, avukatı Ersan Barkın ile birlikte Ankara’ya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) siyasi partileri ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde, çocuk yaşta işlenen suçlarda ceza indirimini kısıtlayan düzenlemelere destek çağrısında bulunuldu.

DEM Parti Ziyaret Listesinde Yer Almadı
Minguzzi ve avukat Barkın, TBMM’de AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Yeni Yol grubunun temsilcileriyle görüştü. Ancak ziyaret listesinde DEM Parti’nin yer almaması dikkat çekti. Görüşmelerde, çocukların güvenliği ve cezai düzenlemelerde caydırıcılığın artırılması konularında fikir alışverişi yapıldı.
“Evlatlarımız Huzurlu Yaşasın”
Ziyaretlerinin ardından açıklama yapan Yasemin Akıncılar Minguzzi, toplum güvenliğine dikkat çekti. “Umarım sokaklardaki canilerden kurtuluruz. Evlatlarımız huzurlu, mutlu yaşasınlar istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Anne Minguzzi, ceza indirimlerinin aileler üzerinde derin bir adaletsizlik duygusu yarattığını belirterek, kanun yapıcılara çağrıda bulundu. “Bizler sadece adalet istiyoruz. Bir annenin daha benim yaşadığımı yaşamamasını diliyorum” dedi.
Mansur Yavaş’ı da Ziyaret Etti
Yasemin Akıncılar Minguzzi, TBMM temaslarının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da ziyaret etti. Görüşmede Yavaş’ın, aileye moral verdiği ve adalet arayışlarına destek mesajı ilettiği öğrenildi.

Zafer Partisi’nden Destek Sözü
Yasemin Minguzzi, geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile de bir araya geldi. Özdağ, Minguzzi ailesine dava sürecinde ve sonrasında destek vereceklerini açıkladı.
Ümit Özdağ, “Bu tür olaylarda toplumun adalet duygusunu güçlendirmek gerekir. Yasemin Hanım’ın mücadelesi bu anlamda çok kıymetli” dedi.
Adalet Arayışı Sürüyor
Mattia Ahmet Minguzzi’nin ölümüyle ilgili dava süreci İstanbul’da devam ediyor. 14 yaşındaki Mattia, Kadıköy’de alışveriş yapmak için gittiği bitpazarında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.
Olayın ardından kamuoyunda infial yaratan cinayet, çocuklara yönelik şiddet ve cezai düzenlemelerin yeniden tartışılmasına yol açmıştı.
Anne Yasemin Minguzzi, oğlunun anısını yaşatmak ve benzer olayların önlenmesi için adalet mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

Sonuç
Oğlu Mattia’nın ölümünden sonra sessiz kalmayan Yasemin Akıncılar Minguzzi, Ankara’daki temaslarıyla çocukların güvenliği ve caydırıcı ceza yasaları için çağrısını yineledi.
Ziyaret listesinde DEM Parti’nin yer almaması dikkat çekerken, Minguzzi’nin adalet mücadelesi siyasi sınırları aşarak toplumsal duyarlılığa dönüştü.





