Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Bayram boyunca sağanak yağışlar hangi illerde etkili olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, Ramazan Bayramı'nın birinci gününden itibaren yurt genelinde şiddetli ve sağanak yağış olacak. İşte, bir haftalık hava durumu raporu!

Tüm yurdu etkisi altına alacak olan yağışlar, Ege kıyıları ve Batı-Orta Akdeniz kıyı şeridini pas geçecek. Parçalı ve çok bulutlu hava, yer yer sağanak yağışlarla bayram boyunca yurt genelinde etkili olacak. Gök gürültülü sağanak yağış uyarısı önceden MGM tarafından yapıldı.

Adana, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Mardin, Kahramanmaraş, Siirt, Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'de yağışlar yer yer kuvvetli bekleniyor. Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu illerinde rüzgar sert esecek.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu'da yüksek alanlarda kar ve çığ tehlikesi bulunurken, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'da toz taşınımı riski var.

Hava sıcaklıkları normallerin üzerinde seyredecek.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta sonunda azalacak. Bayram tatili boyunca havalar yağışlı ve rüzgarlı olacak. Ramazan Bayramı ilk gününden itibaren 6 gün boyunca yağışlar tüm ülkede etkili olacak.

Trabzon hava durumu: Çığ, toz taşınımı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile sağanak yağış beklentisi yüksek.

Editör: Didem Bektaş