Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte hava durumlarında sürekli değişkenlikler yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşlar gün içinde birkaç mevsim birden yaşıyor. Havalar böyle devam ederken önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Meteroloji'den önümüzdeki günlerde havaların nasıl olacağına dair açıklama geldi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Müdürlüğü'nden peş peşe gelen uyarılar ile yarın sabah saatlerinden itibaren ülkenin güneydoğu kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Müdürlükten yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin güneydoğusunda beklenen sağanak yağışın aynı zamanda Adana'nın doğu kesimi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis çevrelerinde de görülmesi bekleniyor. Bu illerin yanında bir de Kayseri, Elazığ ve Malatya'nın güney ilçeleri ve Şanlıurfa'nın kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak yağış beklenmekte. Ayrıca Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış olması bekleniyor.

Meteoroloji sağanak yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren başlayacağını bildirerek ani sel baskınlarına karşı da dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda yağış anında kuvvetli rüzgar beklenmekle birlikte ulaşımda aksamalar da olabileceğini dile getiriyor.

SEL VE KAR UYARISI GELDİ

Ülkemizin bazı bölgeleri için olası yağışlar sonrası sel beklenirken bazı bölgelerde kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen "İstanbul'da perşembe gece yarısından sonra şiddetli yağış geliyor. Yağmur cuma günü İzmir'e kadar inecek. Muğla'da sahil taraflarında da görülecek. Bu yağmurlar Karadeniz'e ve Doğu Anadolu'ya gelecek. Cuma günü İstanbul'a sel uyarı yapacağız. Doğu bölgesine de kar uyarısı yapacağız. Orada kar yağacak." şeklinde konuşarak vatandaşlara uyarılarda bulundu ve ekledi; "Perşembe gece ve cuma günü Marmara, Trakya, İstanbul, Kırklareli, Çanakkale, Bozcaada, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Kuzey Ege, Edremit Körfezi, İzmir ve Muğla'da yağmur, su baskınlarına neden olur dikkat. Cumartesi-Pazar, Karadeniz İç ve Doğu Anadolu'da kar ulaşımda etkili olabilir." açıklamalarında bulundu.

ÖNÜMÜZDEKİ 3 GÜNDE HAVA NASIL OLACAK?

Screenshot (28)

Daha fazla detay için Meteoroloji resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. https://www.mgm.gov.tr/