Doğruyu söylemek gerekirse kaçan şampiyonluk Ziraat Türkiye Kupa Finali maçına ilgiyi bir nebze olsun azaltmıştı..

Lakin maç başlayınca gördük ki Eddie Newton hoca ve öğrencileri beklenenden fazla bir oyun iştahıyla ve bir çok otoriteyi yanıltan güzel ve akıllı bir taktik performansıyla Kupa Şampiyonluğunu alnının akıyla kazanıp müzesine dokuzuncu defa Kupayı  götürmesini bildi Trabzonspor..

Trabzonspor’u başkanından malzemecisine kadar bir kere daha gönülden tebrik ediyorum..

Ve yine Aytemiz Alanyaspor camiasını da ayrıca tebrik ediyorum..

Kime Niyet Kime Kısmet;

Hayat gerçekten içinde çok minik nüanslar barındıran ilginçliklerle dolu başlı başına bir serüven sevgili dostlar(!)

Sezona Ünal Karaman ile başlayıp, Hüseyin Cimşir ile devam edip, ligin bitmesine ramak kala Eddie Newton ile ligi ve Kupa’yı sonlandırmak gerçekten Trabzonspor için unutulmayacak bir gel gitlerin yaşanmasına sebep olan aksiyonlara gebe oldu..

İşin ilginç yanı, asıl hoca sonrası yardımcı hoca, o yardımcı hoca sonrası onun yardımcısı Yirmi Sekiz Yıl Sonra yabancı  bir hoca olarak Trabzonspor’a Kupa kazandırmış oldu..

Yani, Trabzonspor’a bu geceki zaferi Trabzonspor’un üçüncü hocası yaşattı..

Sözün özü kimse kimsenin kaderinin önüne geçemez...

Newton hoca derken, değerlendirmek için bel ki bir iki maç gösterge olmaz lakin, bu maç özelinde Trabzonspor kusursuz bir oyun performansı gösterdi diyebiliriz..

Özellikle Alexander Shörloth’ün ve Abdülkadir Ömür’ün muhteşem uyumları bu gece ki güzel futbolu daha da anlamlaştırmış oldu..

Tabi ki Uğurcan Çakır’ın rakibin her şutunun ellerinde erimesi gecenin bir başka  güzelliğiydi.

Dünyaca ünlü takımlarda oynayıp yine dünyaca ünlü hocaların yanında yardımcı hocalık yapan Eddie Newton’u her ne olursa olsun Trabzonspor elinde mutlaka tutmasını dilerim.

Her şeyden önce Alanyaspor karşısında Trabzonspor bu gece defansından orta ve ileri bölgesi dahil kusursuza yakın bir futbol sergiledi.

Öne geçtiği maçlarda skoru koruyamayarak “ otuz puan “ kaybeden Trabzonspor bu gece bir sürprize izin vermeyerek muzesine bir Kupa daha getirme olasılığını da elde etmiş oldu..

Şimdi hedef Süper Kupa..

Kral İki Kulvarda da Kral..

Sezar’ın hakkı Sezar’a..

Ligimizin gol kralı Shörloth Ziraat Türkiye Kupasında da Yedi Gol ile Kral olmasını bildi..

Ve Abdülkadir’ e attırdığı harika golün yanına Kupayı Trabzonspor’a getiren o muhteşem cabasıyla kaydettiği gol ile ligin kapanışına muhteşem bir imza atan Kuzey’in Kral’ına bizlere yaşattığı bütün güzellikler için teşekkür ediyorum bir futbolsever olarak..

Ve bir dipnot: Bence Eddie Newton bu geceki başarısıyla sanki Trabzonsporlu yöneticilerin kafasını karıştırdı gibi..

Hasan Akbaş

Haberts.com