Bu sezon Trabzonspor ortaya koyduğu performansla en çok biz yazarları da zor durumda bırakmakta!
Şöyle ki, bir hafta yerlerde bir oyun fotoğrafı bir hafta bu takım o takım olamaz gibi bizleri büyük yanılgılara düşüren ve yazdıklarımızı bizle yediren bir Trabzonspor fotoğrafı sunan bu alaboralı heyecanın bir an önce sonlanması ise en büyük dileğim.

Orduspor ve Trabzonspor dün akşam alt sıralın stresinden biraz olsun kopmanın derdindeydiler.

Bu sinir harbinde gülen taraf, büyük taraftarı önünde Trabzonspor oldu.

Bu galibiyetin önemini sadece alınan bir üç puan olarak açıklamak dün akşama emeğe geçenlere saygısızlık olur diye düşünüyorum her şeyden önce.

Kongre kararı alan bir yönetim ve geldiği günden beri düşündüklerini saha sonuçlarıyla örtüştüremeyen teknik kadronun da en azından ligin kısalan boyunda biraz olsun rahat olmalarını sağlayacaktır.

Türkiye Kupasında finale ilerlemek için Trabzonspor’un ligde mutlak alması gereken anlamlı galibiyetlere ihtiyacı vardır.

Dün akşamı işte bu nedenle oyun olarak değil de, en zor anlarda büyük bir takımın nasıl ayağa kalkması gerektiğinin bir reaksiyonu olarak ele almak gerekir.

Çünkü Orduspor durumu ne olursa oldun kolay lokma bir rakip değildi.

Tolunay hoca ve öğrencileri sadece bir maç almadılar dün akşam, onlar bir kentin birlik ve beraberlik içinde ayağa nasıl kalkacağının duruşunu gösterdiler herkese…

Büyük takımları büyük yapan aslında, umutların tükendiğinde son bir silkinişle ayağa kalkabilmesidir.

Zaten kaleci Onur’un ellerini iki yana açıp ‘’ şükürler olsun ‘’ dercesine gözlerine düşen mutluluğu görmek, Halil’in altın vuruşu kadar kıymetliydi benim için…

Trabzonspor’u düşürmek sırf futbolla olmaz, Trabzonspor’u düşürmek isteyenler şunu görmeliler ki, Trabzonspor’u düşürmek için çok şeyleri göze almalılardır. Futbol genleri çok eskilere dayanan bu futbol geleneğini yıkmak için o gelenekten çok daha büyük bir tarihe sahip olmalısınız…

Trabzonspor kendine münhasır çok büyük bir markadır, Avrupa’da en fazla taraftarı olan tek Türk kulübüdür.
O sallanır, lakin asla yıkılmaz…

Tıpkı dün akşam Orduspor önünde olduğu gibi.

Biraz olsun rahatlayan ve taraftarını da biraz olsun gelecek haftalar adına motive eden bu galibiyetin, Trabzonspor’u biraz daha üst sıralara taşımasını diliyorum.

Düşünüyorum da daha iki sezon önce Galatasaray bundan daha zor durumdaydı ve o Galatasaray şimdi ikinci şampiyonluğuna koşuyor.

Dört Trabzonspor takviyesi bir takımı nerelere taşıdı, o zaman şunu da düşünüyorum; Trabzonspor daha fazlasını neden yapmasın?

Sizde düşünün lütfen, daha iyisini yapamaz mı?