Trabzon Ortahisar Belediyesi, imar düzenlemeleri kapsamında önemli bir finansman adımı attı. Belediye Meclisi, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulamalarında kullanılmak üzere kredi alınmasına onay verdi.

MECLİSTEN OY BİRLİĞİYLE YETKİ

Ortahisar Belediyesi Meclisi’nde yapılan görüşmeler sonucunda, Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya kredi kullanımı için oy birliğiyle yetki verildi.

Toplantıda, uygun faiz oranları nedeniyle İller Bankası’ndan kredi kullanmanın avantajlı olduğu ifade edildi.

30 MİLYON TL KREDİ KULLANILACAK

Belediye, 18. madde uygulamaları kapsamında toplam 30 milyon TL kredi kullanmayı planlıyor. Ancak bu tutarın tamamının aynı anda kullanılmayacağı, ihtiyaç doğrultusunda kademeli olarak çekileceği belirtildi.

Yetkililer, piyasa faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde daha uygun şartlarla krediye erişimin önemli olduğunu vurguladı.

Trabzon’a Yeni Turizm Alanı Projesi Başladı
Trabzon’a Yeni Turizm Alanı Projesi Başladı
İçeriği Görüntüle

49 BÖLGEDE İMAR ÇALIŞMASI

Ortahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, imar uygulamalarının etaplar halinde sürdürüldüğü ifade edildi.

Bu yıl için toplam 49 bölgenin belirlendiği, bu alanlarda analiz ve planlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yaklaşık 184 hektarlık alanda yapılaşma öngörülüyor.

GELİR BEKLENTİSİ DE PAYLAŞILDI

Yapılan hesaplamalara göre, sadece imar durumu işlemlerinden yaklaşık 27 milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor. İnşaat ruhsat süreçlerinin başlamasıyla bu gelirin daha da artacağı öngörülüyor.

FİNANSMAN VE PLANLAMA SÜRECİ

Belediye yetkilileri, mevcut bütçenin tüm çalışmaları karşılamaya yetmediğini, bu nedenle kredi seçeneğinin değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca kamulaştırmasız el atma gibi sorunların çözümü için özel komisyonların çalıştığı ifade edildi.

Ortahisar Belediyesi’nin aldığı bu karar, şehirdeki imar düzenlemelerinin hızlandırılması ve planlı gelişimin sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.