CHP Genel Başkanı Özgür Özel Trabzon mitinginde büyük bir kalabalığa seslendi. Emeklilerin durumuna vurgu yapan Özel’in açıklamaları şöyle oldu.

Özgür Özel dün CHP genel başkanı olarak ilk mitingini Trabzon'da gerçekleştirdi. Kent merkezindeki Meydan Parkı'nda düzenlenen miting çoğunlukla kalabalık olsa da CHP'nin son yıllardaki heyecanı ve kalabalığı Ekrem İmamoğlu mitinglerindeki kalabalığın yanından bile geçmiyordu.

Trabzon Seçim Sonuçları Canlı: Ahmet Metin Genç mi, Hasan Süha Saral mı? Trabzon Seçim Sonuçları Canlı: Ahmet Metin Genç mi, Hasan Süha Saral mı?

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez, CHP Trabzon Belediye Başkanı Adayı Hasan Süha Saral ve CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya’nın da katıldığı mitingin açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan CHP Lideri Özel, "Özgür Başkan" ve “Özgür Türkiye" sloganlarıyla karşılandı.

Özel, yerel fındık ve çay konularına değinse de asıl konu emeklilerin maaşları ve ülke gündeminde yaşamanın sorunlarıydı. Trabzonluların çoğunluğunun bölgede emekli olması nedeniyle Özel, katılımcılara emeklilik konusunu anlattı.

BİR EMEKLİ SAHNEYE ÇIKTI VE “HAYATIMIZ BİTTİ, ÖLÜYORUZ” DEDİ

Emeklinin maaşını kıymadan, altın ve hatta hamsiden hesaplayan Özel, kendisine cevap veren iki emekliyi "Gelin kendinizi sayın" diyerek sahneye davet etti. Sahneye çıkan emekli bir vatandaş, "Trabzon'da 10 bin lira maaşlı kiralık ev varsa ölene kadar onlara hizmet ederim. Dışarı çıkamıyoruz." Restorana gitmeyin, peynir almayın, zeytinlere bakmayın, sağa sola bakmayın... Ne yapıyoruz? "Yaşayarak ölürüz" sözleriyle emeklilerin durumunu en iyi anlatmanın emekliler olduğunu söyletti.

"AHMET BAŞKAN OLSUN, İMAMOĞLU YAĞDIRACAK"

Emeklilerin ardından konuşma sırası adaylara geldi. Parti liderleri gösteri yaptıkları illerde çoğunlukla büyükşehir adayları adına konuşuyor. Ancak Özel'in Trabzon mitinginde durum böyle değildi. Özel, milletvekili dönemini kazanmaya yakın görünen CHP'nin Ortahisar belediye başkan adayı Ahmet Kaya hakkında uzun uzun konuştu.

Kaya ve eski Trabzon Belediye Başkanı Canalioğlu ile birlikte ellerini kaldıran er, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ortahisar'ı desteklediğini belirterek, "İnşallah Ahmet Ortahisar'ın belediye başkanı olur, Ekrem İmamoğlu buraya bereket getirir..." dedi. İlçe adaylarının sahneye davet edilmesi ve tanıtılmasıyla sona erdi. Özel, ilk mitinginde taraftarlardan onay almış gibi görünüyor.

Editör: Didem Bektaş