Peynir sağlıklı bir besin olarak biliniyor. Ancak her besin fazla tüketildiğinde ters etkiye yol açıyor. İşte, peynirin zararları

FAZLA TÜKETİLDİĞİNDE PEYNİRİN ZARARLARI SİZİ ŞAŞIRTABİLİR!

Kahvaltının ana unsuru peynir, gün içi atıştırmalık olarak ve salata, tatlı, ana yemek gibi tariflerde en çok tükettiğimiz gıdalardan biri. Peynirin faydaları kadar aşırı tüketildiğinde yan etkileri de olabilir. Her bireyin günlük peynir ihtiyacı farklıdır. Peki, gereğinden fazla peynir yersek ne olur? Peynirin zararları fazla tüketildiğinde ortaya çıkıyor. İşte, daha önce duymadığınız ve çok şaşıracağınız peynirin zararları...

Peynirin besin değerleri protein, kalsiyum ve fosfor olarak bilinir. Ancak lif oranı düşüktür, doymuş yağ ve sodyum içerir. Aşırı peynir yiyenler şu sağlık sorunlarını yaşayabilir:

1. Kilo artışı

Peynirin cinsine göre bazı türlerde daha çok sodyum ve yağ bulunur. Düzenli olarak kalorili peynir tüketimi kilo almaya sebeptir.

2. Mide sorunları

Laktoz ve yüksek oranda yağ içeren peynir, laktozu sindiremeyen kişilerde mide sorunlarına yol açar. Gaz, şişkinlik, kabızlık görülen belirtilerdir.

3. Yüksek tansiyon

Sodyum içeren peynir ve peynir ürünleri fazla tüketiminde tansiyonu yükseltir.

4. Kalp hastalıkları

Peynirdeki doymuş yağ kolesterolü yükseltir. Yüksek kolesterol kalp hastalıklarına davetiye açar.

Editör: Didem Bektaş