Portakal yağının cilde faydaları kadar yüz ve saç bakımında da yeri büyüktür. Portakal yağı nasıl kullanılır ve etkileri nelerdir?

Portakal Yağı Yüze Sürülür mü?

Bu yağın temel bileşenleri alfa-pinen, citronellal, geranial, sabinene, myrcene, limonene, linalool ve neral'dir. Portakal yağı cilt temizlik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır ve mikrop öldürücü özelliklere sahiptir.

Portakal Yağı Cilde İyi Gelir mi? Portakal Yağının Cilde Faydaları!

Portakal esansiyel yağı, portakal kabuklarının yağlarından elde edilir, bu da portakalların sahip olduğu tüm iyileştirici güçlerin esansiyel yağda çok daha yoğun olacağı anlamına gelir. Portakal yağının çeşitli kullanımları vardır.

1. Cilt İçin:

Bu temel yağ temiz ve sakinleştiricidir, bu da onu cilt bakım programınızda mükemmel bir ürün yapar.

2. Yaşlanma Karşıtı Bakım İçin:

Anti aging ürünlere para ödemek yerine, kolajen destekleyen, tahrişi azaltarak pürüzsüz bir görünüm veren portakal yağını kullanın. Kanın cilde ilerlemesini hızlandırır ve tıkanmış gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur.

Kullanımı:

Göz altına uygulamak için espresso ile portakal yağını karıştırıp deneme yapabilirsiniz. Donuk cildi eski haline getirmek için bu tarifi haftada bir kez kullanın.

Cilt iltihabınız varsa Hindistan cevizi yağı ile portakal yağını karıştırıp iltihaplı bölgeye pamukla sürün.

3. Vücut Masajı:

Portakal yağı, sakinleştirici ve antioksidan olan bir madde segmenti olan B-mirsen içerir. Dermatit gibi cilt rahatsızlıklarında etkilidir.

4. Antimikrobiyal El Dezenfektanı:

Portakal temel yağını cilt temizliği için de kullanabileceğinizi fark ettiniz mi? Portakal esansiyel yağının antimikrobiyal ve antibakteriyel özellikleri, mikrop, bakteri ve virüsleri yok eder.

5. Kırışıklıkları ve İnce Çizgileri Pürüzsüzleştirir:

Eğer cildinizle ilgilenmezseniz, kırışıklar 30 yaşından önce de kendini göstermeye başlayabilir.

Aloe Vera jeli içeren yağ, kırışıklıkların tedavisinde inanılmaz derecede etkilidir ve aynı şekilde olgunlaştırıcı kremlerin düşmanı olarak da kullanılabilir.

6. Koyu Lekeleri Giderir:

Önemli bir çoğumuzda uykusuzluktan göz altı torbaları var. Neyse ki, bu kusurlarla savaşmaya yardımcı olan cilt için portakal yağını kullanabilirsiniz. Portakal, cilt tonunuzu eşitleyen ve hücrelerinizdeki kolajeni geri kazanmaya yardımcı olan özellikler içeren bir narenciye yağıdır.

7. Akne Tedavisi:

Yıkıcı sentetik bileşikleri atın ve cildinizin iltihap tedavisini evde yapın. Antibakteriyel ve hafifletici özelliklere sahip olan portakal yağının cilde faydaları arasında iltihaba bağlı cilt yaralarını onarması da yer alır.

8. Dudakları Nemlendirir:

Portakal ve limon gibi narenciye organik ürünler, kurumuş dudakları tedavi etmek için kesinlikle en iyisidir.

Kullanımı:

Portakal yağına kakao ve mango ekleyip dudak kreminizi uygulayın.

Portakal Yağının Yan Etkileri

Portakal yağının toksik etkileri yoktur. Büyük miktarlarda yutulduğunda, bu yağ midenizi bulandırabilir ve hatta açlığınızı kaybedebilir. Mide bulantısına bile neden olabilir. Çok hassas bir cildiniz varsa veya hassasiyetlere karşı çaresizseniz, size olumsuz bir şekilde duyarlı bir tepki verip vermediğini görmek için cildinizi küçük bir alanında test yapabilirsiniz.

Editör: Didem Bektaş