Protein besinleri kaslarımıza daha fazla güç ve bedenimize daha çok enerji sağlar. Peki, protein içeren sebzeler nelerdir? İşte protein dolu 10 sebze!

PROTEİN İÇEREN SEBZELER HANGİLERİDİR?

Bu yüksek proteinli sebze tablosu, sebzeleri en yüksek proteinden en düşük proteine doğru sıralar, böylece sebzelerin protein hedeflerinizi karşılamanıza nasıl yardımcı olabileceğini görebilirsiniz.

Protein, saçınızdan kaslarınıza kadar birçok vücut parçası için önemlidir ve vücudunuzun yapısını sağlıklı tutmak için çok önemlidir. Baklagiller, süt ürünleri, et, kümes hayvanları ve deniz ürünlerinin protein kaynakları olduğunu biliyor olabilirsiniz, ancak bazı sebzelerin de proteinle dolu olduğunu biliyor muydunuz?

Protein içeren sebzeler, belirtilen gıdalarla karşılaştırılabilir miktarda proteine ​​sahip olmasa da, yine de herhangi bir sağlıklı beslenme modelinin temel taşıdır. Vücudunuzun en iyi şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu temel besinler açısından zengindirler. Bu listedeki yiyeceklerden bazıları sizi şaşırtabilir.

İşte en fazla protein içeren 10 sebze!

Bezelye

1 su bardağı: 8.6 gr protein

Bezelye, şaşırtıcı bir şekilde proteinle dolu süper ve çok yönlü bir sebzedir. Aynı zamanda, fincan başına günlük önerilen miktarın %35'i ile iyi bir lif kaynağıdır. Beslenme ve protein takviyesi için bu gece en sevdiğiniz makarnaya veya çorbaya bezelye ekleyin.

Ispanak

1 su bardağı: 5.2 gr protein

Bu listedeki en yüksek proteinli ikinci sebze olmasının yanı sıra, ıspanak için çok şey sayabiliriz. Sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekleyen, gözleri koruyan, sağlıklı kan akışını destekleyen A vitamini, K vitamini ve C vitamini gibi besinlerle doludur.

Enginar

1 su bardağı: 4.8 gr protein

Bu listedeki diğer birçok sebze gibi enginar da protein, lif ve diğer birçok besin maddesiyle doludur. Enginar, tabağınızda bir yeri hak eden lezzetli, sağlıklı bir sebzedir. Mevsiminde taze enginarların tadını çıkarın.

Mısır

1 su bardağı: 4.7 gr protein

Bazılarının düşündüğünün aksine, tatlı mısır, etkileyici sağlık yararları olan besleyici bir besindir. Yeşil bezelyeye benzer şekilde, özellikle protein ile eşleştirildiğinde sizi tok tutmaya yardımcı olan iyi bir lif kaynağıdır

Avokado

1 su bardağı: 4.6 gr protein

Kiloyu yönetmekten kalp sağlığınızı güçlendirmeye kadar avokadonun tadını çıkarmak için pek çok iyi nedeniniz var. Avokado, protein ile birlikte iyi bir potasyum ve lif kaynağıdır.

Kuşkonmaz

1 su bardağı: 4.3 gr protein

Kuşkonmaz, bir dizi besinsel faydası olan yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı bir sebzedir. Hücre büyümesi, görme ve sağlıklı cilt için önemli olan harika bir folat ve A vitamini kaynağıdır. Ayrıca, Sarımsak ve Parmesanlı Kuşkonmaz tarifini deneyerek bu leziz sebzenin tadını çıkarabilirsiniz.

Brüksel lahanası

1 su bardağı: 4 gr protein

Brüksel lahanası, lif ve protein başta olmak üzere çeşitli vitaminler ve besinlerle donatılmıştır. Zihinsel sağlığı korur, kanserle savaşmaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Mantar

1 su bardağı: 4 gr protein

Mantarın etli tadı onu diğer sebzelerden ayırır. Sadece topraksı ve lezzetli değiller, aynı zamanda birkaç sebzeden daha fazla protein içerirler—Bir fincan pişmiş mantar yaklaşık 4 g protein sağlar! Üstelik mantarlar B vitaminleri ile doludur ve UV ışığı altında yetiştirilen mantarlar için birçok insanın yeterince alamadığı bir besin olan D vitamini bakımından zengindir.

Lahana

1 su bardağı: 3.5 gr protein

Diyabet ve kanser gibi kronik hastalıkları önlemeye yardımcı olan antioksidanlar, vitaminler ve besinlerle doludur. Protein içeren sebzeler arasında 9. Sırada yer alan lahana porsiyon başına yaklaşık 4 g protein sağlar.

Patates

1 su bardağı: 3 gr protein

Patates, yüksek karbonhidratlı bir sebze olduğu için kötü bir üne sahiptir. Gerçekte, bunlar birkaç besin için iyi bir kaynaktır - bir fincan (160 g) pişmiş patates, günlük potasyum ihtiyacınızın %20'sini ve C vitamini ihtiyacınızın %25'ini karşılar. Fırında ya da haşlanmış olarak tüketilmesi önerilir.

Editör: Didem Bektaş