Reflüyü tetikleyen besinler merak ediliyor. Yaygın bir mide problemi olan reflüyü ne tetikler? Reflünüz varsa, bu 7 besinden uzak durun!

REFLÜYÜ TETİKLEYEN BESİNLER

Kafein içeriği yüksek içecekler mide ekşimesini tetikleyebilir. Mide asidinin bir kısmı yemek borusuna doğru çıktığında bu duruma asit reflü denir. Mide ve yemek borusunda ve göğüste yanma hissi ile ortaya çıkar.

Midede bulunan güçlü bir asit olan hidroklorik asit, yiyeceklerin parçalanmasına yardımcı olur ve bakteri gibi patojenlere karşı savunma görevi görür. Kaslı bir halka olan gastroözofageal sfinkter, genellikle gıdanın mideye girmesine izin verirken yemek borusuna geri gelmesini engelleyen bir valf görevi görür.

Bu kapakçık bozulduğunda mide asidi yemek borusuna geri akar. Asit reflüsü budur. Asit arttıkça, kişi yemek borusunda yanma hissi yaşayacaktır. Bu hazımsızlıktır. Bazı yiyecekler de mide ekşimesini tetikleyebilir. Asit reflü için en yaygın tetikleyicilerden bazılarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Mide yanmasına neden olabilecek bu 7 yiyecek ve içecekten kaçının! İşte, reflüyü tetikleyen besinler!

1. Baharatlı yiyecekler

Mide ekşimesine biber, yabancı mutfakların yemekleri, acı baharatlı yiyecekler neden olabilir. Mide yanmasına neden oluyorsa baharatlı yemeklerden kaçının.

2. Yağlı yiyecekler

İnsanlar asit reflüsü de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle yağlı gıdalardan kaçınmalıdır. Yağın, yemek borunuz ve mideniz arasında bir bariyer oluşturan kas olan alt özofagus sfinkterinizi (LES) yatıştırdığı gösterildiğinden, yüksek yağ içeriğine sahip gıdalar asit reflü semptomlarını daha da kötüleştirebilir.

3. Kafein

Kafein içeren yiyecek ve içecekler arasında kahve, soda, çay, buzlu çay ve diğerleri bulunur. Hayır, mide ekşimesi çekiyorsanız kahveden kaçınmamalısınız. Daha az kalori tüketip porsiyon boyutlarına dikkat etmeniz yeterlidir. Mide ekşimesi çekiyorsanız, muhtemelen her sabah bir fincan kahve içmekte sorun yaşamayacaksınız. Bununla birlikte, gün boyunca bol miktarda kahve içerseniz, mide ekşimesi kaçınılmazdır.

4. Nane

Birçok kişi yanlışlıkla nanenin mideyi rahatlattığına inansa da, reflüyü ne tetikler sorusunun bir diğer yanıtıdır. Aslında mide yanmasına neden olur. Nane, mide ve yemek borusu arasındaki sfinkter kasını yatıştırdığı için mide ekşimesi yaşama riskinizi artırabilir.

5. Çikolata

Mutlu hissetmenizi sağlayan serotonin hormonunu salgılatan çikolata, aynı zamanda reflüye sebep olan kas gevşemesi durumunu tetikler. Reflüyü tetikleyen besinler arasında çikolata da yer almaktadır.

6. Gazlı içecekler

Gazlı içecekler mideyi genişletir. Ayrıca şişmiş bir mide yemek borusu sfinkterini daha fazla zorlar ve reflüyü teşvik eder. Mide ekşimesi çekiyorsanız, soda ve diğer gazlı içeceklerden uzak durmak iyi bir fikir olabilir.

7. Alkol

Özellikle doyurucu bir yemekten sonra şarap, bira veya en sevdiğiniz kokteyli içtiğinizde mide ekşimesi tetiklenecektir.

Editör: Didem Bektaş