Rooibos çayı faydaları son dönemde alternatif tıp dünyasında gündem oldu. İşte, Kırmızı çay olarak da bilinen Rooibos çayının 8 faydası!

Rooibos çayı, mükemmel sağlık yararları ve tatlı ve aromatik olan hassas bir tada sahiptir. Rooibos çayı, cildin genç görünmesine yardımcı olan, ağrıya neden olan iltihaplanmayı azaltan ve ciddi hastalıkları önleyen antioksidanlar, enzimler ve kimyasal bileşikler içerir.

Rooibos Çayı Faydaları

Rooibos çayı, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve alfa hidroksil asit gibi hayati mineraller içerir. Çoğu gerçek çay ve bitki çayında olduğu gibi, yüksek düzeyde C vitamini ve aspalatin gibi sağlık açısından kapsamlı faydalar sunan güçlü antioksidanlar içerir. Rooibos çayı, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan, vücudunuzu sağlıklı ve güne hazır tutan polifenoller içerir.

İşte, kırmızı çayın 8 faydası!

1. Kilo Kaybına Yardımcı Olur

Yeşil çay ve siyah çay gibi, rooibos çayı içmek, kilo vermeden lezzetli bir içeceğin tadını çıkarmanın iyi bir yoludur. Her bir fincan rooibos çayı sadece 2 ila 4 kalori içerir, bu nedenle bu nefis dumanlı içeceği diyetinizi mahvetme endişesi duymadan içebilirsiniz.

2. Cildin Görünümünü İyileştirir

Rooibos çayı, dermatoloğunuzun ofisinde bulabileceğiniz kimyasal peeling gibi cilt tedavilerinin ana bileşenlerinden biri olan alfa hidroksi asit içerir. Gıdalarda özellikle yaygın olmayan rooibos çayındaki alfa hidroksi asit, cilt bakım rutininize yardımcı olabilir ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olabilir.

3. Ağrıyı Hafifletir

Rooibos çayı faydaları arasında ağrı kesici özellikleri de sayılabilir. Rooibos çayı, iltihabı ve ağrı ve sızı hissini azaltmaya yardımcı olan iltihap giderici özelliklere sahip antioksidanlar içerir. Rooibos çayındaki anti-spazmodik bileşikler, vücuttaki potasyum iyonlarını aktive ederek mide krampları gibi karın ağrısını hafifletmeye de yardımcı olabilir.

4. Alerjiler

Rooibos çayı, alerjik rinit ve astımın neden olduğu hırıltı ve öksürük hissini hafifletmeye yardımcı olabilir.

5. Güçlü Kemikler Oluşturmaya Yardımcı Olur

Gerçek çaylar ve birçok bitkisel çay gibi, rooibos çayı da güçlü kemikler oluşturmaya yardımcı olan kalsiyum, manganez ve florür gibi mineraller içerir.

6. Sindirimi Düzenler

Pek çok sindirim sorunu, işlenmiş gıdalardan zengin zayıf bir diyete atfedilebilirken, çay içmenin potansiyel sindirim faydalarına yönelik artan bir destek var.

Rooibos çayı, mide ağrılarını önlemeye yardımcı olan antispazmodik olan birkaç besin içerir. İshal belirtilerini hafifletir. Rooibos çayı faydaları bağışıklık sistemi için de etkilidir.

7. Diyabetin Kontrolüne veya Önlenmesine Yardımcı Olabilir

Rooibos çayı içmek, diyabeti kontrol altında tutmaya veya Tip 2 Diyabetin başlamasını önlemeye yardımcı olabilir. Rooibos çayı diyabeti tedavi etmese de düzenli tüketildiğinde insülin direncini azaltmaya ve semptomları iyileştirmeye yardımcı olabilir.

8. Kalp Sağlığını Destekler

Rooibos çayı kalp sağlığı için mükemmeldir ve kan dolaşımının sorunsuz bir şekilde pompalanmasına yardımcı olur. Krizoeriol flavonoid içeren bu bileşik, aynı zamanda yüksek tansiyonu düşürmede ve dolaşımı artırmada da etkili bir maddedir. Rooibos çayının rahatlatıcı etkileri kan damarlarının açılmasına yardımcı olurken, antioksidanlar kötü kolesterolü düşürmeye ve plak oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Editör: Didem Bektaş