Keten tohumu saça faydaları nelerdir? Saç bakımında etkili doğal ürünlerden biri olan keten tohumu kullanımı nasıldır? Saç maskesinde kullanılır mı?

Süper gıdalar kilerimizi ve diyetimizi ele geçirdi. Bir süper gıda da keten tohumudur. Yiyecek ve içeceklere şifa katan keten tohumu saça faydaları ile de bilinir. Doğrudan cilde ve saça uygulanan yağının faydaları saymakla bitmez.

Saç bakımında keten tohumu nasıl kullanılır bir bakalım…

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu, cildiniz ve saçlarınız için oldukça faydalıdır. Cildinizin beslenmesine yardımcı olur ve özellikle kuru mevsimde saçların zarar görmesini ve dökülmesini önler. Omega-3, saç dökülmesini ve incelmesini önleyebildiği ve aynı zamanda kuru saç derisini ve pul pul dökülmesini azaltmaya odaklandığı için saçınızın sağlığı üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.

Keten tohumu, B vitamini gibi harika bir besin kaynağıdır. B vitamini, saçınızın daha hızlı ve daha güçlü ve daha sağlıklı büyümesine yardımcı olabilir. Keten tohumu saça faydaları arasında, bu çok mühim bir konudur. Günlük olarak tüketildiğinde saçlarınızın daha sağlıklı ve kalın görünmesine yardımcı olacaktır.

E vitamini, keten tohumlarında kolayca bulunan bir antioksidandır. Daha sağlıklı saç büyümesini desteklerken genel saç sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olur. Bir süre sonra saç derimiz, saç büyümesini engelleyen ve saç köklerini zayıflatan çeşitli faktörlerin neden olabileceği serbest radikallerin uzun süreli etkilerini gösterme eğilimindedir. Günlük keten tohumu tüketmek, saçınızın daha beslenmiş ve sağlıklı hissetmesine yardımcı olabilir.

Saç büyümeniz bir süre sonra azaldıysa, keten tohumu büyümeyi hızlı yola geri döndürmeye yardımcı olabilir. Bu süper gıda, saç büyümesi ve kalınlığı için gerekli besinler olan E ve B vitaminleri açısından zengindir. Özellikle son bir yılda, birçok insan çeşitli faktörlere bağlı olarak saç büyümesinin azaldığını gördü. Keten tohumları, saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda onları güçlendiren saç folikülünü güçlendirerek yardımcı olabilir.

Profesyonel İpucu: İki yemek kaşığı lor içine bir yemek kaşığı keten tohumu tozu ekleyin, iyice karıştırın ve saçınıza uygulayın. 45 dakika bekletin ve nazik bir saç yıkama ile durulayın.

Pul pul dökülmüş bir saç derisinin üstesinden gelmek gerçekten zor olabilir, ancak keten tohumu saça faydaları ve omega-3 yağ asitleri sayesinde sorun kesinlikle azaltılabilir. Saç derinize çok ihtiyaç duyulan nemi getirir ve kepekten kurtarır. Tohumlar ayrıca, kafa derinizin büyük ölçüde kuru kısımlarını yatıştıran ve tahrişi kolaylaştıran anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Doğrudan kafa derisine uygulandığında daha büyük bir iş çıkarabileceğinden, jel formunda uygulanması daha faydalı olabilir.

Profesyonel İpucu: Keten tohumu jelini kafa derisine uygulayın ve gece boyunca bırakın. Nazik bir temizleyici ile durulayın.

Karantinadan bu yana birçok insan saç dökülmesinden muzdarip. Bunun birçok nedeni olabilir, bazıları stres ve hatta covid'in bir yan etkisi olabilir. Saç dökülmesini azaltmanın en etkili yollarından biri, içerdiği antioksidanlar ve omega-3 yağ asitleri sayesinde keten tohumu uygulamaktır. Gereksiz kırılma ve dökülmeleri durduran saç köklerini düzleştirir.

Profesyonel İpucu: Duşa gitmeden bir veya iki saat önce keten tohumu jeli uygulayın. Ayrıca en sevdiğiniz saç yağından birkaç damla karıştırıp gece boyunca bırakabilirsiniz.

İşte, keten tohumu kullanımı için örnek bir saç maskesi tarifi!

Malzemeler:

  • ¼ su bardağı keten tohumu
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 ölçü kabı
  • 1 tahta kaşık
  • Çorap veya bez (filtreleme için)
  • 1 cam şişe veya kavanoz
  • 1 çay kaşığı uçucu yağ (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Suyu keten tohumu ile bir tencereye dökün.

Orta ateşte 8-10 dakika kaynatın. Keten tohumlarının tencerenin dibine yapışmadığından emin olmak için karıştırmaya devam edin.

Bir süre sonra karışımın kalınlaştığını ve jel benzeri bir doku oluşturduğunu göreceksiniz. Karışım çok akıcı veya çok kalın olmamalıdır.

Ardından ocağı kapatın ve karışımı 45-60 dakika soğumaya bırakın. Soğutma işlemi, karışımın kıvam almasına yardımcı olacaktır.

Tamamen soğuduktan sonra jeli alın ve bir file çorabın veya bezin içine koyun ve karışımı bir ölçü kabına sıkın. Bu, keten tohumlarını jelden ayırmaya yardımcı olacaktır.

Filtrelendikten sonra, tercih ettiğiniz uçucu yağdan birkaç damla ekleyebilirsiniz. Kaşıntılı bir saç deriniz varsa, tahrişi yatıştırmaya yardımcı olacağı için birkaç damla çay ağacı yağı eklemeyi deneyin. İyice karıştırın.

Hazır olduğunda jeli bir cam kaba dökün ve buzdolabında saklayın.

Profesyonel İpucu: Jeli kolayca kullanabileceğiniz bir kapta saklayın. Daha da kolay kullanım için kaba bir pompa da ekleyebilirsiniz.