7 farklı bitkisel yağ ile saç bakımında bir devrim yaratabilirsiniz. İşte, saç bakımında kullanılan yağlar, kullanım şekilleri ve saçlara etkileri!

Bilim adamları, ağız sağlığının iyileştirilmesi ve mide bulantısının hafifletilmesinden uykusuzluğun tedavisine kadar uçucu yağların çeşitli kullanımlarını araştırdılar. Ve zamanın başlangıcından beri insanların ciltlerine konsantre bitki özleri sürdüğü bir sır değil. Ancak uçucu yağlar saç sağlığını iyileştirebilir ve hatta büyümeyi teşvik edebilir mi? En son TikTok trendlerinden birine göre cevap evet.

İşte güzellik rutininize eklemeyi düşünebileceğiniz 7 bitkisel yağ!

1. Kabak Çekirdeği Yağı

Kabak çekirdeği yağının saç dökülmesini durdurduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu yağ, doymamış yağ asitleri, özellikle oleik ve linoleik ve ayrıca E vitamini açısından zengindir ve bunların tümü kafa derisindeki iltihabı azaltarak saç büyümesine yardımcı olma potansiyeline sahiptir.

2. Biberiye Yağı

Saç bakımında kullanılan yağlar arasında birçok kişinin favorisi biberiye yağıdır. Saç, kaş ve kirpik gürleşmesini sağlar. Doğal sağlıklı saç büyümesini ve saç kalınlığını desteklemeye yardımcı olur, saçınızdaki dolaşımı desteklemeye yardımcı olur, bu da doğal sağlıklı saç büyümesini yeniden destekleyebilir.

3. Jojoba Yağı

Jojoba yağı saç bakımında kırık uçları onarır ve önler, kırılgan saçları besler. Jojobanın C, B, E vitaminleri ve bakır ve çinko dahil "saçları besleyen vitaminler ve mineraller açısından zengin" olduğu açıklanıyor. Jojoba ayrıca saç derinizi nemlendirebilir ve kepek ilacı olabilir.

4. Argan Yağı

Cilt ve saç uzmanları, argan yağının geleneksel olarak cilt ve saç görünümünü iyileştirmek ve yaraları iyileştirmek için kullanıldığını söylüyor. Argan yağı saç bakımında kullanılan yağlardan en faydalısıdır, elektriklenme ve kırılmayı önler.

5. Limon Otu Yağı

Çoğu zaman pul pul dökülen bir saç deriniz olduğunda, limon otu oraya gidip onu biraz temizleyebilir, bu da kafa derisi sağlığınıza yardımcı olur ve doğal sağlıklı saç büyümesine yardımcı olur.

6. Hindistan Cevizi Yağı

Saç bakım uzmanları, Hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal ve antiinflamatuar özellikler sunabilen laurik asit içerir diyor. Kırılmayı azaltır, saçı nemlendirir.

7. Avokado Yağı

Meyvenin özünden elde edilen avokado yağı yemek pişirmede ve birçok saç ve güzellik ürününde kullanılmaktadır. Kuru saçları besler ve saç uzamasını sağlar.

Editör: Didem Bektaş