Doğal müshil olarak bilinen sinameki çayının faydaları bitkilere meraklı kişilerce araştırılıyor. İşte, müthiş özelliklere sahip sinameki çayının kanıtlanmış 6 büyük faydası!

Sinameki bitkisi, kilo vermeye, kabızlığı önlemeye ve vücuttaki iltihabı temizlemeye kadar pek çok faydaya sahip. Bağırsakların düzgün çalışmasını sağlayan bu bitki çay olarak tüketiliyor. 250'den fazla farklı tür içeren Cassia bitkilerinin yapraklarından elde edilir. Doğal müshil etkisi gösterir. Sinameki bitkileri, sarı veya yeşil yaprakçıklar taşıyan küçük çalılardır; bunlar sinameki çayı yapmak için ekilebilir ve kurutulabilir. Çayın tatlı ve acı bir tadı vardır.

Sinameki Çayının Faydaları Nelerdir?

Kilo verdirir

Sinameki çayı, kilo kaybını sağlayacak fazla toksinleri ve atık maddeleri vücuttan atmaya yardımcı olur. Tam sonuç elde etmek için diyet ve egzersiz de yapılmalıdır.

Müshil etkisi gösterir

Bu çayda yer alan sennozitler, müshil etkisi ile bağırsakları temizler. Bu da kabızlığın tedavisine yardımcı olur. Sinameki, FDA tarafından reçetesiz bir müshil olarak onaylanmıştır.

Hemoroidi tedavi eder

Sinameki çayının faydaları, müshil etkileri nedeniyle hemoroidlerin şişmesini ve hızlı iyileşmesini azaltmaya yardımcı olabilir.

Hazımsızlığı giderir

Kabızlık, şişkinlik, kramp veya hazımsızlık ile mücadele ediyorsanız, sinameki çayı, bağırsaklarınızdan yiyecek ve atık madde akışını teşvik eder.

Diüretik görevi görür

Bu özel çay, bir idrar söktürücü olarak da bilinir, yani idrara çıkmayı uyarabilir. Bu da, vücuttan fazla tuzları, yağları, toksinleri ve suyu dışarı atar.

Cilt bakımında kullanılır

Sinameki çayı, tanen, reçine ve uçucu yağları sayesinde ciltteki yaraları, yanıkları ve saçkıranları tedavi etmek için kullanılır. Anti-bakteriyel özellikleri, akne ve diğer cilt rahatsızlıklarıyla mücadelede de faydalıdır.

Saç bakımında kullanılır

Saçınıza sinameki çayı ile maske uygulamak, daha güçlü, daha kalın ve hacimli saçlara kavuşmanızı sağlayacaktır. Ayrıca kül sarısından altın rengine dönen doğal bir saç boyası görevi görür.

Kanserle savaşır

Sinameki çayı faydaları arasında müthiş bir özellik daha sayacağız. İdeal miktarlarda tüketildiğinde kansere neden olabilecek hücrelerin gelişimini ve büyümesini önleyebilir.

İltihap giderir

Geleneksel olarak, sinameki çayı, baş ağrıları, ateş ve eklem - doku iltihabı dahil olmak üzere çok çeşitli iltihaplı durumları tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Sinameki Çayı Nasıl Yapılır?

Sinameki çayı evde kolayca yapılabilir ve hazırlanması için sadece az miktarda sinameki yaprağı gerekir. Orta Doğu, Afrika ve Asya'ya özgü olmasına rağmen, sinameki bitkisi ABD'de ve dünyanın diğer bölgelerinde de yetiştirilmektedir. Kendi sinameki çalınızı da yetiştirebilirsiniz. Yapraklar toplanıp kurutulduktan sonra mutfakta kullanılabilirler.

İçindekiler

  • 1/4 çay kaşığı kurutulmuş sinameki yaprağı
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı bal veya şeker

Tarifi

Suyu kaynatın. Daha sonra ateşten alın.

Sinameki yapraklarını ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve 8-10 dakika demlenmesine izin verin.

Karışımı bir çay fincanına veya bir sürahiye aktarın. Süzdükten sonra isterseniz bal veya şeker ekleyin ve tadını çıkarın!