Bugün okullar açıldı. Şanlıurfalı kız çocukları ise yaşıtları gibi okula değil, ailelerine yardım etmek için tarlaya çalışmaya gitti...

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen akranları gibi okula gidemeyen Şanlıurfalı kız çocuklarının dramını anlatacağız sizlere. Anne ve babaları Erzurum'da tarım işçiliği yapan kız çocukları, 500 km uzaktan, Şanlıurfa'dan ailelerinin yanına tarlaya geldi. Okulların açılmasına rağmen onlar, maddi zorluklar sebebiyle tarlada çalışmak zorunda. Okul çağındaki çocuklar gibi değiller, şu an tarlada patates topluyorlar.

Günlük 100 lira yevmiye ile çalışan kız çocukları günde sadece bir kez mola verebiliyor. 14 yaşındaki Rozalin Dizlek, bu yıl liseye başlayacaktı. Borçları olduğu için burada çalışmak zorunda olduğunu ve bu yıl liseye gidemeyebileceğini söylüyor. Borçları ve okul harçlıklarını biriktirmek için 8 kardeşin 4'ü tarlada aralıksız çalışıyor. Rozalin’in babası Mahmut Dizlek, mevsimlik işçilerden. Ailecek çalıştıklarını iki haftadır Erzurum'da patates topladıklarını, çocukların bu yıl okula biraz geç gideceğini anlatıyor.

Editör: TE Bilişim