Allah daim etsin, Trabzonspor muhteşem bir ivme yakaladı..

Bunun en son örneğini bugün Ankara’ da bir kere daha kanıtlar nitelikte bir fotoğraf daha sundu bizlere..

Talihsiz sakatlığı ile tüm futbolseverleri derin bir üzüntüye sevk eden Abdülkadir Ömür ve Lewis Baker ‘ in yokluğunda yoluna emin adımlarla yürümekte Avcı ve talebeleri..

Bugün, yeni transfer Berat’ı ilk on bire monte eden Abdullah hoca, orta saha bloğunu Parmak, Flavio ve Berat ile üçledi..

Yine gelişen, araştıran ve sonuç odaklı bir oyun yapısından taviz vermeden hak ettiği bir galibiyet alarak, Beşiktaş maçı öncesi yeni bir moral ve özgüven sağlamış oldu..

Sessiz Devrim;

Bugün şunu düşündüm: Daha dün Trabzonspor için yapılan tespitlerde en elzem eksikliğin defans, özellikle birbirini tamamlayan en az iki STOPER e ihtiyaç olduğu üzerineydi..

Şimdi ise neredeyse, bırakınız stoperi,  ligimizin en iyi geri dörtlüsü Trabzonspor’da..

Hata yapmıyorlar mı, elbet yapıyorlar, herkes gibi..

Lakin benim anlatmak istediğim, Trabzonspor’un hata ve artıları artık hep beraber yapılmakta..

Gelişen oyunda eğer hoca eyleme geçireceği oyunsal düşünceleri uygulama noktasında istediği verimi alabiliyorsa, o oyuncu grubu hoca ve camiası için her daim en mükemmelidirler..

Onu diyorum, sezon başı ‘gün gelecek hatta bir kaç ay içinde Trabzonspor bu ligin en az gol yiyen ekibine dönüşecek ve iki iyi stoperi olacak ‘denseydi bize, herhâlde bu soruyu soranın aklından zoru var derdik..

Şuraya bağlıyorum; hoca sessiz ve derinden  kendi içinde bir devrime imza atıyor..

Keşke halihazırdaki bu yönetim ve gelecek diğer gelecek yönetimlerin yerinde olsam ‘şampiyon olsun olmasın, Abdullah Hocayı en az “ beş sene ‘’ tutulmalı Trabzonspor’da..

Bugün başta (yanılmıyorsam) ‘altıncı golünü ‘atan Ekuban  olmak üzere her hafta takım olabilmenin  unsuru olabilme yolunda hocalarıyla muhteşem bir ahenk içinde olan Trabzonspor için Beşiktaş maçı sonucu her ne olursa olsun, gelinen nokta itibariyle harika bir done olacak hiç kuşku yok ki..

Hem bu sezon gerek Abdullah Avcı gerek Sergen Yalçın adeta elde olmayan tüm imkansızlıkları tek tek aşarak takımlarına ekip olabilme ruhu aşılayıp bundada ne kadar başarılı olduklarını kanıtlar nitelikte işlere imza attılar..

Burada Trabzonspor açışından tek üzüntü, Abdullah hoca gelene kadar ki boşa geçen ve heba olan haftalar..

Üstelik hoca boşta iken(?)..

Ne Mutlu Böyle Mahcubiyete;

Sonuç itibariyle, daha dün bu performansıyla Trabzonspor’da yedek bile olamaz dediğimiz Djaniny, hocasının ısrarını boşa çıkarmayıp, bizleri utandırmak için bugünde golünü attı..

Keşke sevgili Djaniny her maç gol atsa ve biz onun kaydettiği her gol ile mahcup olsak..

Günün sonunda kazanan Trabzonspor olsun..

Gerisinin ne olduğu teferruatta kalır..

Gençlerbirliği İçin Tehlike Çanları,,

Baba Cavcav sonrası irdelenmesi gereken bir Gençlerbirliği vakası var..

Ligimizin, kuruş borcu olmayan bir kulübünün sürekli düşme tehlikesi yaşaması üzücü olduğu kadar da düşündürücü bir durum..

Oğul Cavcav baba Cavcav’ın ununu da ününü de har vurup har  savurdu..

Ne mutlu son sözü

“ düşkünlüğüm futbola değil; Trabzonspor’a...” diyenlere(!)..

Hasan Akbaş

Haberts.com