Sırt ağrılarından mı muzdaripsiniz? Sırt ağrılarını geçirecek basit ev egzersizleri ve önerilerle bu derde son verin. Sırt ağrısına ne iyi gelir? İşte 10 etkili yöntem!

Yetişkinlerin %80'i bel ağrısı yaşıyor. Kronik sırt ağrısına ne iyi gelir, sırt ağrısı nasıl geçer evde gibi sorulara doğal öneriler ve hızlı çözümler aranıyor. Şiddetli sırt ağrılarını hafifletebilecek, evde uygulayabileceğiniz 10 etkili tedavi yöntemi ise şunlardır.

SIRT AĞRISI NASIL GEÇER EVDE UYGULANABİLECEK 10 TEDAVİ YÖNTEMİ

Sırt ağrısı can sıkıcı boyutlara ulaşabilir. Neyse ki, ağrınızı hafifletmek ve potansiyel olarak tekrar oluşmasını önlemek için atabileceğiniz birçok adım var. Aşağıda sırt ağrısının evde nasıl tedavi edileceğine dair 10 etkili tüyoyu bulacaksınız.

Sırt ağrısına ne iyi gelir diye düşünüyorsanız, evde uygulayacağınız 10 basit yöntem var.

1. Topikal Merhemler

Sırt ağrısını hafifletmek için cilde merhem jeller ve kremler gibi topikal merhemler uygulayabilirsiniz. Bu kremlerin veya merhemlerin içindeki ilaçlar, kaslarınızdaki sinir uçlarını karıştırarak sırt ağrınızı azaltabilir. Sırt kaslarınız soğuk veya sıcak hissettirildiğinde, sinir uçları kas dokusunda var olan ağrıdan uzaklaşır. Ek olarak, topikal merhemlerdeki ısı, burkulan veya gerilen kasları rahatlatabilir.

2. Oral İlaçlar

Şiddetli sırt ağrısı için en yaygın ev ilaçlarından biri ağızdan ilaç almaktır. Bununla birlikte, reçetesiz satılan bazı ilaçlar, kas burkulmaları ve gerilmeleri için diğerlerinden daha iyi sonuç verebilir.

3. İltihaba Karşı Diyet

Sırt ağrısı için başka bir tedavi, anti-inflamatuar bir diyettir. Doğru bir diyet, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu temel vitaminleri ve besinleri almanızı sağlar. Sırt ağrısı nasıl geçer dediğimiz noktada diyetinizi şu şekilde hazırlayabilirsiniz.

  • Çilek
  • Portakal
  • Kiraz
  • Yaban mersini
  • Domates
  • Ispanak

4. Sıcak ve Soğuk Terapisi

Sırt ağrısını hafifletmek için ısı ve buz da yaygın olarak kullanılır, ancak sırt ağrınız için en iyi seçeneğin hangisi olduğunu veya ısı ve buz kombinasyonunu kullanıp kullanmayacağınızı belirlemek zor olabilir. Seçmek için, rahatsızlığınıza neyin neden olduğunu ve ağrınızın kaynağını düşünün.

Mobilyaları hareket ettirerek veya bahçenizi malçlayarak sırtınızı gerdikten sonra, ağrıyı tedavi etmek için ısı tedavisi kullanın. Gerginliği azaltmaya yardımcı olduğu, gergin kası rahatlattığı, hareket aralığını artırdığı ve ağrıyı azalttığı için çekme veya zorlama ısıya daha iyi yanıt verir.

5. Duruşunuzu Ayarlamak

Sadece duruşunuzu ayarlayarak evde sırt ağrısını hafifletebilirsiniz. İnsanlar kötü duruşla uyumaya veya oturmaya eğilimli olduğundan, uyumak ve oturmak sırt ağrısının yaygın nedenleridir. Yatağınızın ve yastıklarınızın yeterli desteği sağladığından ve size rahatsızlık vermediğinden emin olun.

6. Ayakkabı Değiştirme

Ayakkabılarınız vücudunuzun uyumunda önemli bir rol oynar. Kalçalarınızın, dizlerinizin ve bacaklarınızın hizalanması sırtınıza uygulanan baskı miktarını etkiler. Kemer desteği olmayan ayakkabılar, yüksek topuklu ayakkabılar veya zayıf yastıklamalı ayakkabılar giymek sırt ağrısına neden olabilir. Egzersiz yaparken veya yürürken destek ayakkabıları giymek çok önemlidir.

Sırt ağrısı tedavisi için yüksek topuklu ve parmak arası terlik gibi düz ayakkabılar giyme sıklığını azaltın ve kemerlerinize uyan ve uygun miktarda destek ve yastıklama sunan ayakkabılar satın alın. Zaten sahip olduğunuz ayakkabılar için ek parçalar da satın alabilirsiniz.

7. Esneme Hareketleri

Sırt ağrısı nasıl geçer, sırt ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrınızın nedeni ister kas gerginliği, ister skolyoz, siyatik, artrit veya hamilelik gibi bir durum olsun, esneme, ağrıyı hafifletmenize, hareket açıklığınızı artırmanıza, duruşunuzu iyileştirmenize ve sizi gelecekteki yaralanmalardan korumanıza yardımcı olabilir.

8. Ev Egzersizi

Hareketsiz olmak vücudun her yerinde ağrıya neden olabilir, bu nedenle evde düzenli egzersiz yapmak sırt ağrısı için harika bir çözümdür.

9. Orta Düzeyde Dinlenme

Sırt ağrısını doğal olarak gidermek için orta düzeyde dinlenme etkili bir yöntem olabilir. Bununla birlikte, orta düzeyde dinlenme, yatak istirahati anlamına gelmez - bunun yerine, spor salonu antrenmanlarınız gibi rutin fiziksel aktivitelerinizden birkaç gün izin almak anlamına gelir. Bunun nedeni, çok fazla efor sarf etmenin ağrınızı kötüleştirebilmesi ve daha fazla yaralanmaya yol açabilmesidir.

10. Stres Giderme

Ara sıra stresli hissetmek normal olsa da, kronik stres sağlığınız üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir ve hatta fiziksel ağrıya neden olabilir. Stres ve endişe duyguları, vücudunuzun sizi tehlikeden koruyan kortizol ve adrenalin gibi kimyasalları salmasına neden olur ve bu da kasların gerilmesine ve istemsiz kas spazmlarına yol açabilir. Stres ayrıca sırt ağrısı ve rahatsızlığının yaygın bir nedeni olan sürekli omurga gerginliğine neden olabilir.

Kronik stresle uğraşıyorsanız, rahatlamanın yollarını bulun. Stresinizi azaltmak için aromaterapi, yoga, meditasyon ve derin nefes almayı düşünün.

Editör: Didem Bektaş