Sırt ağrısı ve bel ağrısı çekenler esansiyel uçucu yağlara başvuruyor. İşte, bel ve sırt ağrılarınızı şıp diye geçiren 5 bitkisel yağ!

Sırt Ağrısı birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilir ve halkın büyük bir kısmını rahatsız eder. Sırt ağrısı, oturma, ayakta durma, ağırlık kaldırma ve hatta uzanma gibi günlük aktiviteleri neredeyse tamamen dayanılmaz hale getirebilir. Neyse ki, sırt ve bel ağrıları için doğal çözüm olan bitkisel yağlar var. Omurga rahatsızlıkları son yıllarda pek çok kişide görülmeye başladı. Sırt ağrısına iyi gelen bitkisel yağlar bu noktada devreye giriyor. İlaç kullanmaktan ziyade ev yapımı merhemler ve bel ağrısına iyi gelen bitkisel yağlar ile masaj yaparak günlük zindeliğinize tekrar kavuşabilirsiniz.

Omurga vücudumuzun en önemli organlarından biridir ve iyi bakılması gerekir. Sırt ağrısını ve iltihaplanmayı azaltmak için reçetesiz ağrı tedavisi yöntemi olan bitkisel yağlara başvurabilirsiniz. Uçucu Yağlar, başlangıçta düşünülenden çok daha güçlü olabilir. Akut ve kronik sırt ağrısı için harika olabilirler ve kas gerginliğini ve iltihaplanmayı azaltabilirler.

BEL VE SIRT AĞRISINA İYİ GELEN BİTKİSEL YAĞLAR HANGİLERİDİR?

Ağrı ve iltihaplanmayı azaltmak için yararlı olan birçok esansiyel yağ vardır, bu nedenle bunlardan birine veya daha fazlasına karşı hassassanız, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç seçenek vardır. İşte sırt ve bel ağrısına iyi gelen 5 bitkisel yağ!

Nane Yağı

Nane esansiyel yağının analjezik ve antiinflamatuar özellikleri, onu sırt ağrısını hafifletmek için en iyi seçeneklerden biri yapar. Antiinflamatuar özellikler, kas ağrısını azaltmaya çalışırken çok faydalıdır. Nane canlandırıcı ve bu da ağrıyla baş etmekten kaynaklanan stresi yatıştırmaya yardımcı olabilir. Nane Yağı, kas gerginliğini, spazmları ve ağrıları gevşetmeye ve hafifletmeye yardımcı olmasıyla bilinir.

Okaliptüs Yağı

Bu yağ, kas ağrısı ve ağrılarını tedavi etmek için en sık kullanılan yağlardan biridir. Topikal olarak kullanıldığında güçlü anti-inflamatuar özelliklere ve analjezik özelliklere sahiptir, bu da onu sırttaki sertliği, ağrıları ve ağrıları gidermek için ideal kılar. Sırt ağrısına iyi gelen bitkisel yağlar arasında en popüler ikinci uçucu yağdır. Sırtın ağrılı veya ağrılı bölgesine masaj yapmak için bir losyon veya krem kullanabilirsiniz. Okaliptüs burkulma, incinme, sinir ağrısı ve ağrıların tedavisine yardımcı olması için tavsiye edilir.

Lavanta Yağı

Lavanta, çok çeşitli rahatsızlıkları tedavi edebilen, iltihap önleyici özelliklere sahip harika birçok kullanımlı yağdır. Bel ağrısına iyi gelen bitkisel yağlar arasında en çok tercih edilen uçucu yağdır. Lavanta yukarıda sıralanan diğer iki yağ gibi ısıtıcı veya sıcak olmasa da, yine de ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için harika olan güçlü anti-enflamatuar ve analjezik özellikler içerir. Lavanta sinirleri gevşetmeye, stresi azaltmaya ve uykusuzluğu hafifletmeye yardımcı olmasıyla da bilinir.

Mercanköşk Yağı

Mercanköşkün antispazmodik özellikleri onu vücudun herhangi bir yerindeki ağrıyı gidermek için mükemmel bir seçim haline getirir. Rahatsızlığı gidermeye yardımcı olan aşırı gerilmiş kaslarla özellikle iyi çalışır. Mercanköşk, kasları ve eklemleri rahatlatan yatıştırıcı ve ısıtıcı bir etkiye sahiptir. Mercanköşk iltihabı azaltmaya yardımcı olurken aynı zamanda stresi azaltmaya yardımcı olan sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

Zencefil Yağı

Zencefil, yorgun, ağrılı ve ağrılı kaslara uygulamak için mükemmel şekilde uygun olan başka bir ısınma esansiyel yağıdır. Zencefilin gerginliğe, artritik durumlara ve romatizmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Zencefil, topikal olarak uygulandığında kas ağrılarına ve ağrılarına nüfuz edebilir ve yatıştırabilir.

Editör: Didem Bektaş