Sıvı taşımacılığı, günümüzde tüm lojistik hizmetler arasında sıklıkla tercih edilenler arasında yer almaktadır. Sıvı kimyasal maddelerin taşınması oldukça önemlidir çünkü bu hizmet, tehlikeli madde taşımacılığının bir alt kolu şeklinde nitelendirilmektedir. Günümüzde birçok farklı sektörde kullanılan bu sıvı kimyasal maddeler, günlük hayatın da birçok farklı alanında aktif olarak rol almaktadırlar. Bu kadar yaygın kullanımı sebebiyle sıvı kimyasal maddeler, öncelikle akla alınması gereken güvenlik önlemlerini de getirmektedir. Tam olarak bu noktada flexitank taşımacılığı devreye girmektedir.

Flexitank Taşımacılık Nedir?

Flexitank taşımacılık biçimi tehlikeli olmayan sıvıları toplu miktarlarda taşımak için tasarlanmış büyük, esnek kaplar olan flexitankların kullanımını içeren bir sıvı madde taşımacılık yöntemidir. Flexitanklar tek bir birim oluşturmak üzere birbirine kaynaklanmış çok sayıda polietilen veya diğer plastik katmanlar kullanılarak üretilirler.

Flexitanklarda yalnızca kimyasal madde değil şarap, yenilebilir yağlar ve meyve suları gibi gıda sınıfı sıvılar ve ayrıca endüstriyel sıvılar ve petrol ürünleri gibi gıda dışı sıvılar dahil olmak üzere çok çeşitli sıvıları taşımak için kullanılır. Flexitank taşımacılığı nakliye maliyetlerini önemli ölçüde azaltabileceği ve taşınan sıvı hacmini artırabileceği için variller veya ara dökme konteynerler (IBC'ler) ile nakliye gibi geleneksel nakliye yöntemlerine popüler bir alternatiftir.

Flexitanklar standart nakliye konteynırlarına basit bir biçimde yüklenir ve deniz, demiryolu veya karayolu ile kolayca taşınabilir. Esnektirler ve 20 fitlik veya 40 fitlik konteynerler dahil olmak üzere çeşitli konteyner türlerine sığacak şekilde uyarlanabilirler, bu da onları sıvı taşımacılığı için çok yönlü bir seçenek haline getirir. Flexitank taşımacılığını tercih etmenin faydalarından biri, kullanımdan sonra kolayca atılabilmeleri veya geri dönüştürülebilmeleri ve diğer ambalaj biçimlerine kıyasla çevresel etkiyi azaltabilmeleridir. Bu durum da sürdürülebilirliğe büyük katkıda bulunmasına sebep olur. Ek olarak, flexitanklar sızıntı ve dökülmeleri önleyerek sıvıların güvenli ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

BATI Innovative Logistics, filosunda yer alan son teknolojik araçlarıyla uluslararası ve yerel tüm mevzuatlar çerçevesinde tehlikeli ve tehlikesiz madde taşımalarında senelerdir kaliteyi temsil etmektedir. Birbirinden farklı ekipman özellikleriyle malzemelere uygun bir şekilde müşterilerin istekleri doğrultusunda taşımacılık hizmeti sunmaktadır.