Günlük su kullanımında sıcak su büyük bir ihtiyaçtır. Kişisel bakım ve yaşam alanlarının temizliği başta olmak üzere farklı alanlarda sıklıkla sıcak su kullanılır. Şehir suyunu ısıtmak ve sıcak hale getirmek için farklı cihazlar kullanabilirsiniz. Şofben de bu cihazlar arasında yer alır. Kombi gibi anlık olarak suyu ısıtan modeller sadece tek su çıkışına sahiptir. Termosifondan farklı olarak şofben ürünleri birden fazla su çıkışına sıcak su sağlamaz. Çalışma prensiplerine bağlı olarak birçok modeli bulunur. Kullanacak kişi sayısı ve kullanımı sıklığına göre bir modeli seçebilirsiniz.

Doğalgazlı Şofben Çeşitleri Nelerdir?

Ürünler öncelikle enerji kaynağına göre çeşitlenir. Kombi gibi doğal gazı kaynak olarak kullanan doğalgazlı şofben modelleri de içinden geçen suyu ani olarak ısıtır. Doğalgazlı şofben fiyatları markalarına ve modellerine göre değişir. Doğalgazlı hermetik şofben modelleri oksijeni içinde bulundukları ortamdan almadıkları için daha güvenli bir kullanım sunarlar. Dış ortamdan bağımsız yanma süreçleri nedeniyle banyo içi kullanım imkanı sunarlar. Sadece doğalgaz değil LPG ile de çalışırlar. Bunun için bazı modellerde küçük bir aparat ihtiyacı olabilir. Bu tarz modellere termodinamik şofben de denilir. Hermetik dışında bacalı modeller de bulunur. Bu cihazlarda hava dış ortamdan kullanılır ve klasik bir baca ile dışarı atılır. Bunun için baca bağlantısının mutlaka yapılması gerekir. Cihazların takıldığı yerin havalandırmasının çok iyi olması gerekir. Bu tarz cihazlarda emniyet için termostat ve valf bulunur. Bu güvenlik tertibatları aşırı ısınmaya ve yüksek su basıncına karşı devreye girerek cihazı korumaya alır. Bacadan atık gaz atılacağı için montaj sırasında dikkat etmek gerekir. Montaj kılavuzundaki şartlara kesinlikle uyulmalıdır. Doğal gazlı hermetik modeller herhangi bir elektrik kesintisinde kendisini korumaya alır. Tekrar açıldığında kısa bir süre sonra kullanıma hazır hale gelir. Dolayısıyla bu şekilde herhangi bir elektrik kaçağına neden olmaz. Modellerin yanlarında bulunan litre kapasiteleri cihazın 1 dakikada ısıtabileceği su miktarını gösterir. Şofben çeşitleri termosifon gibi su haznesine sahip değildir. Anlık su ısıtması yaparlar. Bu nedenle termosifon cihazlarından farklılaşır.

Elektrikli Şofbenler Nerelerde Kullanılır?

Eğer yaşam alanınızda bir doğal gaz aboneliğiniz yoksa elektrikli şofben modellerini değerlendirebilirsiniz. Doğrudan su tesisatına bağlanan ürünün hemen hemen tüm modellerinde su cihazın geçerek ısınır ve musluklara gider. Pratik kullanım sağlar. Sökme ve takma oldukça kolaydır ancak yine de uzman bir elektrik tesisatçısı tarafından yapılması güvenliğiniz açısından önemlidir. Bazı alanlarda elektrik tesisatının yeterli olmamasından dolayı ek bir elektrik şalterine ihtiyaç duyabilir. Doğalgaz bağlantılı modellere göre daha küçük bir yapıları bulunur. Farklı kademelerde su ısıtma imkanı verir. Genel olarak 3 kademeli bir su ısıtma sistemine sahiptir. Ani su ısıtıcı şeklinde çalışır. Kullanım sırasında öncelikle suyu açmak sonra istenilen sıcaklık kademesine getirmek gerekir. Aynı uygulamayı kapatırken de yapmanız gerekir. Öncelikle cihazı kapatmalı su soğuduğunda su akışını kesmelisiniz.

Şofben Seçimini Hangi Kriterlere Göre Yapmalısınız?

Şofben modelleri uzun süreli kullanıma uygun dayanıklı ürünlerdir. Bu nedenle seçim ve alım aşaması oldukça önemlidir. Doğru bir seçim yaparak aldığınız cihazı uzun süreler kullanabilirsiniz. Şofben fiyatları marka ve modele göre değişebilir. Seçim yaparken birden fazla kriteri değerlendirmeniz gerekir. Yaşam alanınızda doğalgaz bağlantısı varsa doğalgazla çalışan modellere düşünebilirsiniz. Ancak halihazırda bir doğal gaz aboneliğiniz yoksa elektrikli modelleri düşünmelisiniz. Ev ya da ofis alanlarında doğalgazlı ya da elektrikli bir şofben kullanmayı düşünüyorsanız Koçtaş sitesinde ürünlere göz atabilirsiniz. İstediğiniz modeli seçip güvenle kullanmaya başlayabilirsiniz.