Trabzonspor sakatlıkların ve kısıtlı kadronun handikapını her maç fazlasıyla hissediyor. Son maçta Abdülkadir Parmak'ın da sakatlanmasıyla birlikte ortasaha bölgesindeki alternatif şansı da azaldı. 

Maça istekli başlayan taraf Başakşehir olurken Trabzonspor ilk 20 dakika hücum girişimi yapamazken rakibi karşılamada ve savunduğu alanı parsellemede zorluklar yaşadı. Trabzonspor'un sol kanadından etkili akınlar deneyen Başakşehir ilk 20 dakikada oyunu Trabzonspor'un alanına yıktı. Trabzonspor atağa çıkarken pas trafiğinde etkili olamadığı gibi Nwakaeme dışında topu yönlendirecek nitelikte oyuncu eksikliğini yaşadı. Kamil Ahmet teknik kapasitesi sınırlı bir oyuncu olduğu için çoğu atakta sırıttı. Kamil Ahmet yerine Ahmet Canbaz gibi topu kullanmasını bilen oyunu yönlendirebilen bir oyuncunun varlığı geliştirilen ataklarda topun olumlu kullanılabilmesi için faydalı olurdu. Başakşehir'in topun direkten döndüğü ataktan sonra Sörloth'un çabasıyla gelişen atakta kaçırılan gol Trabzonspor adına şanssızlıktı. Sturridge ilk yarıda çok yalnız kaldı. Ortasaha oyuncuları ona top getiremedi.

İkinci yarıda kazanılan penaltıya kadar Trabzonspor'da yine etkisiz ve silik bir oyun vardı. Başakşehir Trabzonspor'un defansının büyük hatasında Crivelli'nin defansın arkasına sızdığı pozisyonda penaltıdan beraberliği sağladı. Oyunun kontrolünü ve baskısını devam ettiren Başakşehir ikinci golü Trabzonspor'un ceza sahasına gömüldüğü bir anda buldu. Golü yiyene kadar hücuma çıkışlarda birçok topu olumsuz kullanan ve rakibe kaptıran Doğan ve Kamil'i çıkarmak için 80 dakika bekleyen Ünal Karaman kanaatimce bu müdahelede oldukça gecikti. Oyunun devamında duran topta son dakika piyangosu Sörloth'un kafasından gelince Trabzonspor kötü oynadığı akşamda 1 puanı kurtardı.