Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi’nin 3. haftasında sahasında Freiburg’a 1-0 mağlup oldu.

Bordo-mavililer bu sonuçla Thomas Reis yönetimindeki ilk yenilgisini yaşarken, Alman teknik adamın 7 maçlık galibiyet serisi de sona erdi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Thomas Reis, maçın özellikle ilk 15-20 dakikasındaki performanstan memnun olmadığını belirtirken ikinci yarıda takımın gösterdiği reaksiyonu olumlu bulduğunu söyledi.

“İLK 15-20 DAKİKADAN MUTLU DEĞİLİM”

Thomas Reis, karşılaşmanın başlangıcında Trabzonspor’un istediği seviyede mücadele edemediğini ifade etti.

"İlk yarıda ilk 15-20 dakikadan mutlu değilim. Basit bir hatadan geldi gol. İkinci yarıda takımım iyi mücadele gösterdi. Günün sonunda kaybettik ama ikinci yarıdaki mücadeleden dolayı mutluyum. Şimdi yapmamız gereken şey devam etmek, önümüzde maçlar var."

ifadelerini kullanan Reis, yenilen golün basit bir hatanın ardından geldiğine dikkat çekti.

“PAUL’U BULMALIYDIK, ONU BULAMADIK”

Trabzonspor’un hücum organizasyonlarını da değerlendiren Alman teknik adam, Paul Onuachu’nun fiziksel özelliklerinden yeterince yararlanamadıklarını belirtti.

Reis şu ifadeleri kullandı:

"İlk 15-20 dakika sahada fazla yoktuk, topu çok basit kaybettik. Ortalarda istediğimiz etkiyi göstermedik 90 dakika. Paul'u bulmalıydık, onu bulamadık. Salah ile önemli fırsatımız vardı, onu değerlendiremedik. Günün sonunda bunları değerlendiremeyince maalesef sonuç bu şekilde."

Trabzonspor’un yakaladığı fırsatları gole çevirememesinin mağlubiyette belirleyici olduğu vurgulandı.

REIS İLK KEZ MAĞLUBİYET SONRASI KONUŞTU

Thomas Reis, maç sonrasındaki basın toplantısında Trabzonspor’un başında ilk kez bir mağlubiyetin ardından basın mensuplarının karşısına çıktığını da dile getirdi.

"İlk kez mağlubiyet aldıktan sonra burada oturuyorum. Mağlubiyetle birlikte karşınızdayım. İlk 15-20 dakika açıkçası, doğrusunu söylemek gerekirse en iyi performansımızı gösteremedik, en iyi performansımız bu değildi. Çok basit top kayıpları yaptık. İkili mücadeleleri kazanamadık. Kornerden de bir gol yedik açıkçası."

Thomas Reis’ten Freiburg Maçı Sonrası Açıklama
Thomas Reis’ten Freiburg Maçı Sonrası Açıklama
İçeriği Görüntüle

sözleriyle takımının maç başlangıcındaki eksiklerine dikkat çekti.

“EN AZINDAN BERABERLİĞİ HAK ETTİK”

İkinci yarıda sahada daha mücadeleci bir Trabzonspor gördüğünü ifade eden Reis, alınan sonuca rağmen takımının reaksiyonundan memnun kaldığını söyledi.

"Aslında burada en azından bir beraberliği hak ettiğimizi düşünüyorum. Sadece gol bulamadık belki ama onun dışında birçok pozisyonumuzda golü bulabilecek, birçok fırsatımız da vardı. Freiburg açısından değerlendirecek olursak eğer, ikinci yarıda aslında gol fırsatları da çok yoktu. İlk yarı üzerinde de rakibimizin aslında çok fazla bir gol fırsatı olduğunu söyleyemeyiz. Ama günün sonunda maalesef kaybeden taraf biz olduk. Şu an odaklanmamız gereken şey, pazar günü oynayacağımız maç. O maçta elbette yine kazanmak istiyoruz."

GÖZLER PAZAR GÜNÜNE ÇEVRİLDİ

Freiburg yenilgisiyle 7 maçlık galibiyet serisi sona eren Trabzonspor’da gözler yeniden Süper Lig’e çevrildi.

Thomas Reis, yaşanan mağlubiyetin ardından fazla zaman kaybetmeden pazar günü oynanacak karşılaşmaya odaklanacaklarını ifade etti.

Bordo-mavili ekip, Avrupa’da yaşadığı ilk yenilginin ardından ligde yeniden kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor.