TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Mevlid Kandili" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, Mevlid Kandili'nin İslam alemi için mübarek olması, bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği mübarek Mevlid Gecesi'nin yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Barış dini İslam'ı müjdeleyen, yaratılmışların en hayırlısı sevgili Peygamberimiz, Rabbimizin insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi. Güzel ahlakı, engin hoşgörüsü, adaleti, merhameti ve mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, Hadis-i şerifleri, sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu bakımdan, Mevlid Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, Hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır."

Zorluoğlu, Müslümanların Hz. Muhammed'in hayatını örnek alması gerektiğini belirterek, "Kendimizi sevgililer sevgilisi Peygamberimizin güzel ahlakıyla donatmak, birinci önceliğimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, dualarımızın kabul olduğu bu mübarek gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını yürekten diliyorum." ifadesini kullandı.


Kaynak: aa