Trabzon Havalimanı yaz sezonunun açılışıyla birlikte oldukça yoğun bir programa girdi. Arap ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm kentlerinden Trabzon, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistin uğrak noktası. Arap turistlerin ilgisiyle karşılaşan kentte otellerde de doluluk oranı arttı. Trabzon Havalimanına dış hatlardan günde 12 ülkeden direkt uçuş seferleri düzenleniyor. Körfez Ülkeleri bu sıralamada başı çekiyor.

KKTC, İsrail, Katar ve farklı ülkelerden her gün yüzlerce yabancı turist Trabzon Havalimanı üzerinden kente giriş yapıyor. Katar Hava Yollarına ait Doha-Trabzon direkt uçak seferlerinin ilki 16 Haziran'da başlamıştı.

Yıllık 1 milyona yakın ziyaretçi alan Trabzon'da bu sayının yarısını yabancı turistler oluşturuyor. 2023 yılında Trabzon'a 120 bin kişi gelirken, bunun 45 binini Körfez Ülkeleri dahil farklı ülkelerden gelen turistler oluşturdu.

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, bu yıl geçen yıla göre turist yoğunluğunda yüzde 30 artış beklediklerini kaydetti. Arap ve yabancı turistler dışında Trabzon Havalimanı ile İstanbul arasında da aktarmalı uçak seferleri düzenleniyor.