Ortahisar ilçesinde Şenol Güneş Spor Kompleksi yanındaki dolgu alana inşa edilen 900 yataklı Trabzon Şehir Hastanesi tamamlandığında kent adına sağlıkta çok önemli bir adım atılmış olacak. Şimdiye dek 3'te 1'i tamamlanan inşaatın yükseldiğini gören vatandaşlar mutlu oluyor. Hastanenin tamamı 2025 yılının Şubat ayında bitmiş olacak.

Konu hakkında açıklama yapan Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, şunları kaydetti:

"900 yataklı Trabzon Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 30'u tamamlandı, 2025 Şubat ayında tamamlanacak. Yatak kapasitesi 1461'e kadar arttırılabilir şekilde tasarlanan hastanemizde yoğun bakım kapasitesi iki katına çıkarılacak. 300 poliklinik ve 33 ameliyathanesi olan hastanemizde; radyoterapi alanı, diyaliz yatak alanı, yanık tedavi ünitesi, diyabet ünitesi, kan transfüzyon merkezi, nükleer tıp ünitesi, uyku laboratuarı ve genetik laboratuar yer alacak. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen Şehir Hastanesi 562 sismik izolatör ile korunacak. Trabzon Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatı bu yılın Mart ayında bitecek.”

Hastanenin yapımı tamamlandıktan sonra mevcut hastanelerin taşınmasıyla ilgili süreç başlayacak. Usta, yeni hastanenin tüm Trabzon halkına güzel bir şekilde hizmet vereceğini, vatandaşın sağlıkta ihtiyacını en iyi şekilde tam kapasiteyle karşılayabileceğini de sözlerine ekledi.