Şiddetli yağış sebebiyle yaşanan sel ve su baskını felaketi Trabzon ve ilçelerini de vurdu. Vali Aziz Yıldırım, afetten en çok etkilenen Sürmene ilçesine giderek incelemelerde bulundu.

Türkiye’nin pek çok ilini etkisi altına alan şiddetli yağışlar bazı yerlerde hayatı felç etti. Araçlar sular altında kaldı, ev ve iş yerleri harabeye döndü. Sel ve tu taşkınlarının yaşandığı yerlerden biri de Trabzon Sürmene oldu. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, yağışlardan en çok etkilenen ilçe olan Sürmene’ye giderek yerinde incelemelerde bulundu.

Trabzon'da bitkin bulunan balaban kuşu koruma altına alındı Trabzon'da bitkin bulunan balaban kuşu koruma altına alındı

Kentte Pazar günü öğlen saatlerinde başlayan yağmur Karadeniz Sahil Yolu'nu tıkadı. Şiddetli yağış hakkında daha önce Meteoroloji de uyarıda bulunmuştu. Hayatı olumsuz etkileyen sel felaketinde vatandaşlar duraklara, bina girişlerine ve bulabildikleri yerlere sığındı.

Trabzon'un yağıştan en çok etkilenen ilçeleri Sürmene, Akçaabat, Araklı ve Of oldu. Vali Yıldırım ise Sürmene ilçesine giderek kaymakam, belediye başkanı ve yetkililerden bilgi aldı. Su baskınından muzdarip esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Aziz Yıldırım, AFAD görevlileri ve Sürmene Kaymakam'ına hasar tespit konusunda talimatlar verdi.