Trabzon Halkına Müjde: Karadeniz Sahil Yolu Trafiği Rahatlayacak! Trabzon Halkına Müjde: Karadeniz Sahil Yolu Trafiği Rahatlayacak!

Karadeniz Bölgesi'nin incisi Trabzon doğa harikası yerleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İşte Taşlıyatak Yaylası hakkında her şey!

Taşlıyatak Yaylası son yıllarda Trabzon’a uğrayanların ve Trabzonluların en çok ziyaret ettiği turistik noktalardan biridir. Eşsiz manzarası ve enfes doğası ile el değmemiş bir güzelliktir. Zengin ve köklü tarihi dışında kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal değerleriyle son yılların yükselen yıldızı, Karadeniz'in incisi Trabzon'da yer alan Taşlıyatak Yaylası'nın tüm bilinmeyenlerini bugün sizlerle paylaşıyoruz.

Şehrin sahil kesimi bir yana, iç kesimlerindeki yaylalar kente çok farklı bir hava veriyor. Oksijen deposu yaylalarda günübirlik piknik ve geziler yapılabiliyor. Doğa fotoğrafçıları için enfes detaylar yaylalarda ziyaretçileri bekliyor.

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Taşlıyatak Yaylası, şehir merkezine sadece 50 kilometre. 1450 rakımlı bu yaylada meşe, kayın, çam ve ladin gibi çeşitli ağaç türleri ile ortasında bir gölet yer alıyor.

Yürüyüş, kampçılık, koşu, piknik gibi aktiviteler yayla ziyaretçilerinin en sevdiği aktivitelerden.

Özel aracınızla yaylaya gitmek isterseniz, Trabzon Rize karayolunu takip edin; Hıdırnebi Yaylası sapağından 15 kilometre sonra hedefe ulaşabilirsiniz. Vakfıkebir ilçesinden Hıdırnebi'ye giden dolmuşlara da binilebilir.

Editör: Didem Bektaş