TRABZONSPOR’DA HOCA ARAYIŞI HIZLANDI
Trabzonspor’da Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından başlayan teknik direktör arayışlarında yeni gelişmeler yaşanıyor.
Bordo mavili yönetim, 19 Eylül’de Papara Park’ta oynanacak Galatasaray karşılaşması öncesinde teknik direktör konusundaki belirsizliği sona erdirmeyi hedefliyor.
Takımın başına geçici olarak getirilen Hüseyin Çimşir, ilk sınavında Gençlerbirliği karşısında alınan 5-0’lık galibiyetle dikkat çekmişti. Ancak ardından Konyaspor deplasmanında yaşanan 1-0’lık mağlubiyet, teknik direktör arayışlarının yeniden hız kazanmasına neden oldu.
İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR
Trabzonspor yönetiminin geniş bir aday listesi üzerinden çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, son aşamada Stefano Pioli ve Şenol Güneş isimleri ön plana çıktı.
Bordo mavililerin öncelikli adayının İtalyan teknik direktör Stefano Pioli olduğu ifade ediliyor.
Avrupa futbolunda önemli deneyime sahip olan 60 yaşındaki teknik adam, Milan ile Serie A şampiyonluğu yaşamış ve kariyerinde üst düzey takımlarda görev yapmıştı.
Trabzonspor yönetiminin Pioli’nin tecrübesi ve takım üzerindeki olası etkisini değerlendirerek görüşmelerini yoğunlaştırdığı belirtiliyor.
PIOLI İLE TEMASLAR BAŞLADI
Bordo mavili yönetimin Stefano Pioli ve menajeriyle görüşmelere başladığı ifade edildi.
Taraflar arasında gerçekleştirilen ilk temaslarda önemli mesafe kaydedildiği ve Trabzonspor’un şartları zorladığı belirtiliyor.
Yönetimin amacı, Galatasaray derbisi öncesinde yeni teknik direktörü belirleyerek takımın başındaki belirsizliği tamamen ortadan kaldırmak.
Pioli cephesinden olumlu sonuç çıkması halinde bordo mavili kulübün anlaşmayı kısa süre içerisinde sonuçlandırmak istediği kaydediliyor.

ŞENOL GÜNEŞ ALTERNATİF OLARAK MASADA
Stefano Pioli ile yapılan görüşmelerden istenen sonucun alınamaması durumunda ise Trabzonspor’un rotasını Şenol Güneş’e çevirebileceği belirtiliyor.
Trabzonspor camiasını ve kulüp yapısını yakından tanıyan tecrübeli teknik adamın, yönetimin önemli alternatiflerinden biri olduğu ifade ediliyor.
Şenol Güneş’in Trabzonspor geçmişi ve kulübün dinamiklerine hakim olması, yönetimin bu seçeneği güçlü şekilde değerlendirmesine neden oluyor.

KARAR DERBİDEN ÖNCE ÇIKABİLİR
Trabzonspor yönetimi, yeni teknik direktörün mümkün olması halinde 19 Eylül’de oynanacak Galatasaray karşılaşmasından önce açıklanmasını istiyor.
Bordo mavili ekip, Konyaspor mağlubiyetinin ardından taraftarı önünde oynayacağı derbide yeniden çıkış yakalamayı hedeflerken, teknik direktör konusunda verilecek karar da takımın sezon planlaması açısından büyük önem taşıyor.
Gözler şimdi Pioli ile sürdürülen temasların sonucuna ve Şenol Güneş ihtimaline çevrildi.




