Trabzon şu sıralar heyecanlı günler yaşıyor. Uzungöl benzeri bir gölet projesi geliyor. Tonya ilçesindeki Kadıralak Yaylası yeni bir gölete kavuşacak. İşte detaylar…

Tonya ilçesi Mavi Yıldız çiçekleri ile kartpostallara fon oluşturuyor. Tereyağı, çağlayanı, doğası ile meşhur Tonya ilçesi, bugünlerde hareketlilik yaşıyor. Uzungöl ilçesindeki dünyaca ünlü Uzungöl'den esinlenilen gölet projesi Trabzon Tonya'da başlatılıyor.

Bu güzel gelişmeyi Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel açıkladı. Tonya'nın Kadıralak Yaylası'nda yapılacak olan gölet, hem ilçeye hem kente hem bölgeye hem de ülkeye yeni bir boyut kazandıracak.

23 Şubat 2023 tarihinde ihalesi yapılan projenin tersip bendi kazısına Ekim ayında başlanacak. 42.041.000 TL sözleşme bedeli olan gölet projesinde, bendin temelden yüksekliği 17 metre, kret uzunluğu 83 metre olacak.

Trabzon Tonya ilçesindeki Kadıralak Yaylası Göleti gelecek yıl hayata geçecek olan heyecan verici bir proje. Uzungöl benzeri bu gölet için girişimciler Belediye ve AK Parti Milletvekili Salih Cora oldu. Kadıralak Yaylası Göleti ihalesinin ardından inşaatı da yakında başlıyor.