29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 103. kuruluş yıl dönümü, Trabzon ile çevre illerde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Artvin ve Bayburt’taki programlarda protokol üyeleri Atatürk anıtlarına çelenk sundu.
TRABZON’DA PROTOKOL VE VATANDAŞLAR BULUŞTU
Ortahisar’daki 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen törende Trabzon Valisi Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veysel Yanık hazır bulundu.
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Tören, Vali Şahin’in şeref defterini imzalamasıyla tamamlandı.
RİZE’DE CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Rize’de düzenlenen törende Vali İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Hüseyin Ekşioğlu çelenk sundu.
Programın ardından öğrenciler ve protokol üyeleri, 100 metrelik Türk bayrağıyla Atatürk Caddesi’nden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
BÖLGE İLLERİNDE ÇELENK SUNMA TÖRENLERİ
Bayburt’ta Saray Bahçesi’nde, Gümüşhane’de valilik binası önünde, Giresun’da Hükümet Konağı önünde törenler düzenlendi.
Ordu’da Şarkiye Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’nda, Artvin’de ise Milli İrade Meydanı’nda protokol üyeleri tarafından çelenk sunuldu.
CUMHURİYET’İN 103. YILI KUTLANDI
Törenlerde saygı duruşunda bulunulurken İstiklal Marşı okundu.
Programlara valiler, belediye başkanları, garnizon komutanları, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bölge genelinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının farklı etkinliklerle devam etmesi bekleniyor.





